- Berichten
- 501
Ik had laatst 10 kilo spareribs gekocht, vriezer nokkie vol, dus vandaag moesten we maar beetje ruimte maken.
Ik wilde eens wat anders proberen: stoven in ketjap.
Ribbetjes een nachtje in de rub en vandaag in 2 delen op de kamado's. Grote en kleine meid mochten aan het werk. Het lukte mij om ze de gehele tijd op dezelfde temp te houden, joepie! Ik krijg het al een beetje in de vingers. (Dat is geen condens in de thermometer, maar het regende).
Voor de kinderen de gewone zoete spareribs gemaakt. Zoonlief had nog een vriendinnetje uitgenodigd, want hij had zitten opscheppen over de spareribs
.
Na het "roken" (zonder hout, want dat vind dochterlief niet lekker), de in stukken gesneden ribben in een schaal met paprika, ui en een saus van ketjap, gembersiroop en knoflook gedaan. Afgedekt met alufolie en weer terug in de kamado. De andere ribben ingepakt met rietsuiker, boter en honing.
De grote ribben later nog afgelakt en alles op tafel gezet.
Dan ben je een paar uur bezig en met een kwartier was het op
. Lekker om de ribben eens op een andere manier te eten. Er liggen er nog genoeg in de vriezer, voor weer een ander probeersel
.
Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
Ik wilde eens wat anders proberen: stoven in ketjap.
Ribbetjes een nachtje in de rub en vandaag in 2 delen op de kamado's. Grote en kleine meid mochten aan het werk. Het lukte mij om ze de gehele tijd op dezelfde temp te houden, joepie! Ik krijg het al een beetje in de vingers. (Dat is geen condens in de thermometer, maar het regende).
Voor de kinderen de gewone zoete spareribs gemaakt. Zoonlief had nog een vriendinnetje uitgenodigd, want hij had zitten opscheppen over de spareribs

Na het "roken" (zonder hout, want dat vind dochterlief niet lekker), de in stukken gesneden ribben in een schaal met paprika, ui en een saus van ketjap, gembersiroop en knoflook gedaan. Afgedekt met alufolie en weer terug in de kamado. De andere ribben ingepakt met rietsuiker, boter en honing.
De grote ribben later nog afgelakt en alles op tafel gezet.
Dan ben je een paar uur bezig en met een kwartier was het op












Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk