BasBQ
Beef en Steak

Spareribs fall of the bone 2.0

 
 

denman1710

Pitmaster
Berichten
545
Vandaag even ribbels van de BGE.

Weinig tijd dus niet de 3-2-1 methode maar de RTLniels methode.

Fall of the bone 2.0

De ribben heb ik zojuist ontdaan van het vlies en gaan nu in de pork rub van LetzQ.

ed3ff6a4f6c0c8424d0a50a2ec244442.jpg


De ribbels komen van Beef en Steak en zijn goed bevleest.

28d03de1d73e5f9bc398c959ca00cf48.jpg


8d5ab96e214df831d488f4884511ab23.jpg


Zo en nu 2 uurtjes in de koelkast

40d1c2daf18c52d77218c42ee055d679.jpg


Tot straks!

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Wel jammer als ze van het bot afvallen.
 
ik vind ze stiekum het lekkerst als ze te gaar zijn en van het bot vallen  ;)
 
Zo het eitje staat aan, even op temperatuur laten komen. De schaal is ingepakt....

220c967543b7565720c3a6a9bda7aea8.jpg
 
En nu maar wachten

5313d22603a18cdeb5dc6c8fcaa92ffe.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Bijna klaar. Tijd voor de glaze. Ze hebben het alleen niet gered om zonder schade gekeerd te worden.....

Glaze doe ik met mijn favoriet van Stockyard BBQ

f99f6aac01c275df6e40acb52ab9f2e9.jpg


622168e47e2eddf5a55a70c4f62db1bf.jpg


290360c1e7c3dc71a00df6bf69267e72.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Eten!

9fb3043784aba841266ca6d7ae93b4e2.jpg




Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Ow, dat lust ik wel
 
Nee, we gaan volgende keer weer voor de 3, 2, 1 methode...ik mis de rooksmaak.....

Verder waren ze wel "oke".

Mijn vorige ribbels waren beter.

 
Vorige ribbels....(duurde wel 9 uur).

c64ef6c0c7f12781feee9063d36c2e3c.jpg


8e5b469bd8dd77aaa4c4b29e388ef544.jpg


4d768887c59aac6c2eaf86b77c0f92c8.jpg


58e86ed38eb1487c7a33c71fb9c3cfa8.jpg


3717d5336ad6b860062492b047b47bad.jpg


f30474f09242947d2d29f2aa74e41403.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
[/quote]

9 uur??
[/quote]

jazeker, op lage temperatuur (120 tot 150 graden) heeft dat een dagje geduurd....
 
Ziet er heerlijk uit.




9 uur??


jazeker, op lage temperatuur (120 tot 150 graden) heeft dat een dagje geduurd....



Als ik de 3,2,1 methode toepas of een afgeleide hiervan dan houd ik de temperatuur op 110 graden. Dan moet ik na 6 uur uitkijken dat ie niet te ver door is. Zeker fall of the bone.


In mijn ogen is 9 uur op 120/150 graden wel erg lang.
 
Het is een methode geen wetenschap.....

Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan