BasBQ
Beef en Steak

Spareribs (eindelijk)

F

FrankVL

Gast
Hallo jongens en meisjes.
Eindelijk nog es deftige spareribs bij de Makro hier.

Het gevolgde scenario :

MARINEREN :
- ? lt. appelsap
- 4 el appel cider (azijn)
- 1 ui
- 8 look tenen
- 2 el gemengde peper korrels
- 4 el kippe zout
- 4 el bruine suiker
- 1 el Cajun kruiden
- ? kop honing
- 2 el sesam olie
---> alles in de blender en fijnmaken
---> over de ribs gieten
---> 48 uur afgesloten in de koelkast

BBQ :
- 1 stukje hickory
---> 2 a 3 uur op 130 C.

De racks :
15gee5f.jpg


Op de Weber :
hvyl9h.jpg


Op het bord :
3022b5w.jpg


De 2 stukken tenderloin naast de racks op de Weber hebben 24 uur mee gemarineerd en 1 uurtje in de Weber.
Daarna in een doos de koelkast in.
De volgende dag door gekruide bloem gehaald en licht opgebakken in hoeveboter.

 
dat is smullen geweest bij jullie thuis
 
Update van die tenderloins :
Een ouderwets Vlaams stoofpotje erbij gemaakt : spek , ui , boontjes , wortelen , aardappelen.

15504ll.jpg


Het mag eens van het "thuisland" komen he...
;)
 
Lekker hoor beide gerechten.
Ik ben blij dat ik nog ribbels in de vriezer heb liggen die er binnenkort uit mogen. Krijg nu al zin!
 
Terug
Bovenaan Onderaan