Vandaag weer eens 2 ribs geprobeerd. Dit js poging 3. Ik hou steeds andere tijden aan totdat ik de perfecte rib heb gevonden. De dikte maakt natuurlijk ook wel uit maar ik ben zoekende naar een richtlijn voor de gemiddelde rib die ik vaak heb.
Gisteravond de ribs ontdaan van het vlies en 1 in een spicy chipotle rub gezet met als binder sriracha saus. De andere in de rub van franky’s. Een topper.
Vandaag heb ik de originele 3-2-1 methode gedaan. 3 uur gerookt met een mix van appel en kersenhout, 2 uur ingepakt met boter, agavesiroop, suiker en een scheut appelsap en daarna nog uurtje op de Q waarvan t laatste half uur afgelakt met bbq saus.
Ik heb de roostertemperatuur nagenoeg constant rond de 110 gehad.
Het eindresultaat was prima en tot nu toe de beste poging maar hier en daar toch al wat droge kant
. De botjes waren wel mooi schoon. Volgende keer ga ik denk ik voor 1,75 uur roken, 2 uur inpakken en dan half uurtje terug. Wij houden wel van ‘fall of the bone’ dus mag wel lekker zacht zijn.
Mocht iemand tips hebben zijn ze meer dan welkom.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gisteravond de ribs ontdaan van het vlies en 1 in een spicy chipotle rub gezet met als binder sriracha saus. De andere in de rub van franky’s. Een topper.
Vandaag heb ik de originele 3-2-1 methode gedaan. 3 uur gerookt met een mix van appel en kersenhout, 2 uur ingepakt met boter, agavesiroop, suiker en een scheut appelsap en daarna nog uurtje op de Q waarvan t laatste half uur afgelakt met bbq saus.
Ik heb de roostertemperatuur nagenoeg constant rond de 110 gehad.
Het eindresultaat was prima en tot nu toe de beste poging maar hier en daar toch al wat droge kant
. De botjes waren wel mooi schoon. Volgende keer ga ik denk ik voor 1,75 uur roken, 2 uur inpakken en dan half uurtje terug. Wij houden wel van ‘fall of the bone’ dus mag wel lekker zacht zijn.
Mocht iemand tips hebben zijn ze meer dan welkom.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk