BasBQ
Beef en Steak

Spareribs 3-2-1 ( of 3-1-1 )

 
 

kloenie

Stoker
Berichten
288
Zo de voorbereiding is getroffen om morgen spareribs op de Q te gooien.

Ribs ontdaan van wit velletje en ingesmeerd met rub en weer de koelkast in.

morgen op de Q, dan foto's...

Heb er nu al zin in :D

okey ze liggen er nu 2 uur op, netjes op 105-110 graden.

oja foto's

starten die toko
bbq1.jpg


en hier is te zien hoe ze er op liggen.
en daaronder de afscheiding van de kolen en de plaat die de warmte tegenhoud.
tot nu toe mooi op 105-110 graden.
bbq2.jpg


 
Ribs ! altijd lekker, ben benieuwd naar de foto's
 
lekker hoor 
 
Zet hem op! ook hier ribbels op de q ;)
 
foto's??  ;)
 
ze liggen nu een uur er op netjes op 105 graden.


foto's gooi ik er straks op..

2 uur later.. nog steeds 105-110 graden.
Helemaal TOP
( foto's in de begin post )

//edit//

nu een uurtje in de folie...
 
jep ze waren klaar... en ook weer niet...

had echt verwacht dat het vlees zo van het bot af zou komen...
hebben er 5,5 uur op gelegen met +- 110C.
1 was wel te eten, maar niet mals ofzo..
en de 2e was nog niet eens gaar ( was ook wel wat dikker )

heel jammer....
 
Erg jammer  :( , want een goed rib is erg lekker, heb je de temp van de dome gelezen of met een meter gewerkt ?
klinkt alsof je temp te laag gezeten heeft.
 
kloenie zei:
jep ze waren klaar... en ook weer niet...

had echt verwacht dat het vlees zo van het bot af zou komen...
hebben er 5,5 uur op gelegen met +- 110C.
1 was wel te eten, maar niet mals ofzo..
en de 2e was nog niet eens gaar ( was ook wel wat dikker )

heel jammer....

Dat is jammer zeg, heb je ze 3-2-1 gedaan?
Na het inpakken bij stap 2 zouden ze al behoorlijk eetbaar moeten zijn.


 
Boldeagle zei:
Erg jammer  :( , want een goed rib is erg lekker, heb je de temp van de dome gelezen of met een meter gewerkt ?
klinkt alsof je temp te laag gezeten heeft.

+1

Bij mijn OTP zit er 20 graden verschil tussen de dome thermometer en m'n Maverick probe ter hoogte van het rooster. Op 110C maakt die 20 graden heel veel uit.
 
zonde dat ze niet echt lekker waren, heb je zelf enig idee waar het mis gegaan is?
 
fototje van het vlees...

bbq1.jpg


de linker is echt een stuk dikker, de rechter was wel goed.
Maar ook daar kwam het vlees niet van het bot af.. moest echt wel goed trekken en kauwen.

de linker heeft ook een andere saus... een lichtere :p

had er een ikea thermo bij.. en die gaf netjes 105-110 aan.
was zelf al heel blij dat die netjes op temperatuur bleef.

ach zo leer je er van...
 
En weer een les geleerd, op gaarheid koken, niet op tijd ;) It's done when it's done....
 
Wat Noskos zegt.

Het duurt even om echt goed onder de knie te krijgen maar dan heb je ook wat :)

Jammer h?, moet je nog eens oefenen binnenkort ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan