Beef en Steak

Spareribs 3-2-1 methode

GekkeHenkie

Tondelzoeker
Berichten
11
Hopelijk heeft iedereen een fijne Pasen :).

Sinds vanmorgen bezig mijn eerste keer spareribs op de kamado volgens de 3-2-1 methode. Het is helaas niet gelukt om de temperatuur rond 110 graden te houden, maar zat eigenlijk zo goed als rond 140. Ik moet hier dus nog wat mee oefenen. Na 2 uur viel het al op dat de rub al zwart werd en dus besloten om ze in te pakken. Is mijn conclussie juist dat de rub "verbrand" is door een te hoge temperatuur? Het betreft een rub met suiker.

Tevens ben ik benieuwd welke aluminiumfolie jullie gebruiken. Ik heb vanmorgen extra dikke van de AH gehaald, maar ik vind dit ietwat te smal om spareribs mee in te pakken. Ik zou voor een volgende keer graag een andere folie willen proberen.

Hopelijk zijn de ribs nog te redden!
 
Heb zelf van de Lidl BBQ folie in het bbq seizoen. Lekker dik en niet duur.

150nisnvoor 1e fase wel wat hoog. Mar wel heel stuk lager. Wat was de temperatuur toen je ze in ging pakken?
 
Maar is die folie ook lekker breed? Want AH heeft extra dikke aluminiumfolie voor oa. de bbq, maar deze is niet heel breed waardoor ik de ribs niet mega lekker kon inpakken.

Ik heb de ingepakte ribs weer teruggelegd met 150 graden en de schuifjes even dichtgedaan zodat hij zou afkoelen, maar tot mijn schrik 15 minuten laten stond de thermometer op 190 graden :o. Ik heb het schuifje nu 0,5cm openstaan en hij gaat niet lager dan 160 graden..
 
Ffkes een bak met ijs in je kamado zetten.
 
Zojuist uit de folie gehaald en het was lastig om het in 1 geheel met een tang naar de grill te verplaatsen. Ik gok dus lekker mals. Buitenkant nog steeds donker. Heb net de bbq saus gelakt en wacht nu tot deze mooi opgedroogd is.

Hoop dat ze alsnog smakelijk zijn.

IMG_4225.jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan