GekkeHenkie
Tondelzoeker
- Berichten
- 13
Hopelijk heeft iedereen een fijne Pasen
.
Sinds vanmorgen bezig mijn eerste keer spareribs op de kamado volgens de 3-2-1 methode. Het is helaas niet gelukt om de temperatuur rond 110 graden te houden, maar zat eigenlijk zo goed als rond 140. Ik moet hier dus nog wat mee oefenen. Na 2 uur viel het al op dat de rub al zwart werd en dus besloten om ze in te pakken. Is mijn conclussie juist dat de rub "verbrand" is door een te hoge temperatuur? Het betreft een rub met suiker.
Tevens ben ik benieuwd welke aluminiumfolie jullie gebruiken. Ik heb vanmorgen extra dikke van de AH gehaald, maar ik vind dit ietwat te smal om spareribs mee in te pakken. Ik zou voor een volgende keer graag een andere folie willen proberen.
Hopelijk zijn de ribs nog te redden!

Sinds vanmorgen bezig mijn eerste keer spareribs op de kamado volgens de 3-2-1 methode. Het is helaas niet gelukt om de temperatuur rond 110 graden te houden, maar zat eigenlijk zo goed als rond 140. Ik moet hier dus nog wat mee oefenen. Na 2 uur viel het al op dat de rub al zwart werd en dus besloten om ze in te pakken. Is mijn conclussie juist dat de rub "verbrand" is door een te hoge temperatuur? Het betreft een rub met suiker.
Tevens ben ik benieuwd welke aluminiumfolie jullie gebruiken. Ik heb vanmorgen extra dikke van de AH gehaald, maar ik vind dit ietwat te smal om spareribs mee in te pakken. Ik zou voor een volgende keer graag een andere folie willen proberen.
Hopelijk zijn de ribs nog te redden!