Nu zal ik beginnen met mijzelf indekken: ik ben niet zo’n sparerib liefhebber. De keren dat ik in het verleden spareribs voorgeschoteld kreeg, dacht ik nooit ‘wauw wat lekker, dit moet ik vaker eten’. Hierdoor zul je mij in restaurants niet zo snel spareribs zien bestellen.
Toch zie ik hier op het forum regelmatig plaatjes langskomen van spareribs die er top uitzien. Bij mijzelf dacht ik ‘waarschijnlijk heb ik gewoon nog nooit echt goed bereidde spareribs op’. In een laatste poging om spareribs te leren waarderen, ben ik naar de slager gegaan en heb ik daar gevraagd om een mooie dik bevleesde sparerib.
Deze heb ik vervolgens met alleen peper en zout gekruid, zoals ik ook vaker in YouTube filmpjes etc voorbij heb zien komen.
BBQ aan en dan gaan we de welbekende 3-2-1 methode proberen. Beetje rookhout op de BBQ:
En dan kan de sparerib indirect op de Q.
Zoals het recept betaamd, tussendoor ingepakt en in de laatste fase weer uit het folie en afgelakt met bbq saus. Hier helaas geen foto’s van gemaakt.
Eindresultaat:
En de binnenkant:
De ribs vielen nog net niet uit elkaar bij het van de bbq halen en hadden nog een hele lichte bite. Wat mij betreft mooi tussen ‘fall of the bone’ en ‘wat bite’ in. In dat opzicht dus zeker geslaagd. Qua smaak waren ze best lekker, maar ben ik ook benieuwd naar jullie favoriete manier om de ribs te rubben en/of lakken. Hier zat namelijk nog zeker wel ruimte voor verbetering in denk ik.
Of ik ooit een echte rib junkie zal worden weet ik niet, maar dit was in ieder geval weer een leuk en geslaagd project.
Toch zie ik hier op het forum regelmatig plaatjes langskomen van spareribs die er top uitzien. Bij mijzelf dacht ik ‘waarschijnlijk heb ik gewoon nog nooit echt goed bereidde spareribs op’. In een laatste poging om spareribs te leren waarderen, ben ik naar de slager gegaan en heb ik daar gevraagd om een mooie dik bevleesde sparerib.
Deze heb ik vervolgens met alleen peper en zout gekruid, zoals ik ook vaker in YouTube filmpjes etc voorbij heb zien komen.
BBQ aan en dan gaan we de welbekende 3-2-1 methode proberen. Beetje rookhout op de BBQ:
En dan kan de sparerib indirect op de Q.
Zoals het recept betaamd, tussendoor ingepakt en in de laatste fase weer uit het folie en afgelakt met bbq saus. Hier helaas geen foto’s van gemaakt.
Eindresultaat:
En de binnenkant:
De ribs vielen nog net niet uit elkaar bij het van de bbq halen en hadden nog een hele lichte bite. Wat mij betreft mooi tussen ‘fall of the bone’ en ‘wat bite’ in. In dat opzicht dus zeker geslaagd. Qua smaak waren ze best lekker, maar ben ik ook benieuwd naar jullie favoriete manier om de ribs te rubben en/of lakken. Hier zat namelijk nog zeker wel ruimte voor verbetering in denk ik.
Of ik ooit een echte rib junkie zal worden weet ik niet, maar dit was in ieder geval weer een leuk en geslaagd project.
Laatst bewerkt: