Beef en Steak

spare ribs met sriracha-honing saus

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.937
Vandaag maar weer eens spare ribs gemaakt.
Eea naar een recept van bbq-helden.

Ribbels lekker in de dry rub gezet en strak ingepakt.
IMG_3906.JPG
img_3907-jpg.5612


Bij vorige bereidingen maakte ik altijd minion methode. Temp liep dan altijd snel op en was lastig naar beneden te krijgen.
Nu eens gekozen voor een snake en apple chips in de rook envelop.
Lekbak en bakje met warmwater en hobbelen met die geit.

IMG_3908.jpg
IMG_3910(1).jpg


Stommeling dat ik ben. Spare ribs erop en ketel nog niet op temp. Kreeg vervolgens de temp met de snake maar langzaam omhoog. Een maal goed na 1 h, met de middenstand op de luchtschuif van mijn W57, verder gewerkt. Dome temp. 145 C.
Ergens is de roosterprobe van de klem geschoten.

Na 2,5 h de ribs ingepakt en voorzien van klontjes boter en cola. Dome blijft netjes op temp. 145 C. Rooster temp. blijft rond de 110 C. Kerntemp van de ribbels is nu 62 C.
Na 1h 40' de ribs uitgepakt. Kerntemperatuur bij beide ribben 75 C of hoger. Ff blij.
Zit in vergelijking met eerdere bereidingen veel vocht in de folie.

De ribs met de saus gelakt en nog 40 min op de Q. Met nog een bui regen.
Kern temp 74 C. Dus klaar om te smullen.

IMG_3916.jpg
IMG_3919.JPG
IMG_3921.jpg



Viel ff tegen. Was wel gaar maar niet "fall of the bone". Smaak verder in orde.

IMG_3923.JPG


Wat is het probleem geweest
- 1) te weinig lucht bij de snake en de ribs te vlug on Q.
- 2) door de constructie van de W57 zit de dome temp boven de start van de snake terwijl de ribs onder het margriet wiel staan.
Bij het verder afbranden van de snake blijft de temp gelijk.
-3) pas later uitgevonden. 1 probe is naar de filistijnen en zit in de status DMW. Toevallig is deze ff gebruikt voor te meten bij het uit de folie halen

Wat is hier meer fout gegaan ?
- Kerntemp bij het in folie wikkelen te laag ?
- Waar komt dat surplus aan vocht vandaan ?

Samenvatting; Middag zinvol besteed, leerpunten verzameld en heeft evengoed gesmaakt.

IMG_3907.JPG
 
Laatst bewerkt:
Ze zien er prima uit, veel mensen vinden fall of the bone lekker maar dan is hij wel te gaar.
Spareribs en alle andere vleessoorten die ik bereid gaan gelijk op de barbecue, wachten tot de bbq op temperatuur is gewoon zonde van de tijd. Ook gaat de temp weer naar beneden zodra je het vlees er dan op legt.
je kan beter in het begin wat meer briketten aansteken en die voor de snake leggen. Meer brikettten in het begin beteken vlugger opwarmen. Hoe eerder je vlees er op ligt hoe meer rook hij pakt. Wil je hem zachter hebben doe dan volgende keer 10 minuten langer in de folie
Let op barbecuen is geen rocket science, een iets hogere of lagere temperatuur maakt niet zoveel uit, pas de tijd dan wat aan. Dat gaat als vanzelf naar verloop van tijd.
 
Ze zien er prima uit, veel mensen vinden fall of the bone lekker maar dan is hij wel te gaar.
Spareribs en alle andere vleessoorten die ik bereid gaan gelijk op de barbecue, wachten tot de bbq op temperatuur is gewoon zonde van de tijd. Ook gaat de temp weer naar beneden zodra je het vlees er dan op legt.
je kan beter in het begin wat meer briketten aansteken en die voor de snake leggen. Meer brikettten in het begin beteken vlugger opwarmen. Hoe eerder je vlees er op ligt hoe meer rook hij pakt. Wil je hem zachter hebben doe dan volgende keer 10 minuten langer in de folie
Let op barbecuen is geen rocket science, een iets hogere of lagere temperatuur maakt niet zoveel uit, pas de tijd dan wat aan. Dat gaat als vanzelf naar verloop van tijd.
Ging inderdaad fijn van de botjes af. Van die extra brikets, ja, goed idee.
Snake is verder netjes afgebrand.
 
Ze zien er wel goed uit zo
Op naar je volgende run en het geleerde toepassen 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan