- Berichten
- 98
Zag het recept in het boek van Jord Althuizen staan, heb het niet precies volgens recept gemaakt. Maar beetje eigen invloed kan geen kwaad. Eerst twee mooie dik bevleesde spare ribs gehaald bij de slager. Ingesmeerd met een beetje mosterd en gerubt met Szeged rib rub, klein beetje chipotle flakes overheen gestrooid.
Het weer zat niet echt mee dus een provisorische afdak opgezet.
Ribbetjes op de bbq geplaatst snake methode gebruikt met een beetje kersenhout.
Toen ben met het maken van de saus gestart.
Die volgens het recept uit het boek gemaakt, die is echt heel lekker. Na 2 uur zat er een mooi bark op, en moesten ze in het aluminium folie.
In de folie bruine suiker, vloeibare boter en kersen sap gedaan.
Na 2,5 uur in de folie waren ze nog niet zo mals als ik zou willen. Maar het werd al laat en er waren een paar hier die honger hadden. Dus ribben uit de folie nog even oplaten drogen op de Q en ingesmeerd met de saus. De garing kon wat mij betreft beter maar de smaak van de saus en rook ring was top.









