- Berichten
- 199
Dag iedereen,
Aangezien dat ik het onderwerp had gekozen voor de foto wedstrijd. Kon ik niet anders dan een dessertje te maken.
Had ooit jeroen de pauw dit dessertje eens zien maken in 1 van zijn tv programma's.
INGREDIËNTEN:
125 gram boter
75 gram chocolade + nog wat extra voor de afwerking.
125 gram suiker
50 gram bloem
2 eieren
100 gram pindakaas
100 gram gecondenseerde melk
fijngehakte ongezouten pindanoten
Ben begonnen met het pellen van de pindanootjes. Een klein potje is genoeg.
Daarna een pannetje met de boter op de bbq.
Als deze gesmolten was, kon er de chocolade bij.
Nadat de chocolade is gesmolten en mag het mengsel in een kom.
In de kom voeg je de suiker, bloem en de eitjes toe. Meng dit tot je een gladde deeg hebt.
Daarna mag dit in een ovenschaaltje.
Heb een ijzeren bakje gebruikt met daarin wat bakpapier. Kun je deeg er gemakkelijk uithalen.
De nootjes en de deeg mogen op de bbq. Deze stond op 170°.
Normaal gezien 30min maar heb de deeg er iets langer laten instaan omdat deze nog niet helemaal klaar was.
Toen heb ik de pindakaas en de melk gemengd. Alles in een diepvrieszakje omdat ik geen spuitzak heb.
Nadat de deeg klaar was, deze even laten afkoelen. In reepjes snijden.
Daarna mocht de pindakaas/melk erover.
Afwerken met de geroosterde nootjes en wat gesmolten chocolade
Lekkerrr maar zwaarrrrrrrr
Aangezien dat ik het onderwerp had gekozen voor de foto wedstrijd. Kon ik niet anders dan een dessertje te maken.
Had ooit jeroen de pauw dit dessertje eens zien maken in 1 van zijn tv programma's.
INGREDIËNTEN:
125 gram boter
75 gram chocolade + nog wat extra voor de afwerking.
125 gram suiker
50 gram bloem
2 eieren
100 gram pindakaas
100 gram gecondenseerde melk
fijngehakte ongezouten pindanoten
Ben begonnen met het pellen van de pindanootjes. Een klein potje is genoeg.
Daarna een pannetje met de boter op de bbq.
Als deze gesmolten was, kon er de chocolade bij.
Nadat de chocolade is gesmolten en mag het mengsel in een kom.
In de kom voeg je de suiker, bloem en de eitjes toe. Meng dit tot je een gladde deeg hebt.
Daarna mag dit in een ovenschaaltje.
Heb een ijzeren bakje gebruikt met daarin wat bakpapier. Kun je deeg er gemakkelijk uithalen.
De nootjes en de deeg mogen op de bbq. Deze stond op 170°.
Normaal gezien 30min maar heb de deeg er iets langer laten instaan omdat deze nog niet helemaal klaar was.
Toen heb ik de pindakaas en de melk gemengd. Alles in een diepvrieszakje omdat ik geen spuitzak heb.
Nadat de deeg klaar was, deze even laten afkoelen. In reepjes snijden.
Daarna mocht de pindakaas/melk erover.
Afwerken met de geroosterde nootjes en wat gesmolten chocolade
Lekkerrr maar zwaarrrrrrrr