Smokey Pit Beans
Bijgerecht voor 3 a 4 personen.

Ingredienten;

200 gr gerookt spek in blokjes
1 ui niet al te fijn gesnipperd
1/2 rode paprika in stukjes
1 blikje uitgelekte kidney bonen
1/2 blikje uitgelekte mais
1/2 theel gemalen peper
1/2 theel chili poeder (kruidenmengesel, geen pure chili)
1/2 theel zout
1/2 cup barbecue saus
2 eetl gele mosterd
2 eetl maple syrup
Bereiding;
Fruit de uien en het spek in een pannetje met dikke bodem totdat het spek is uitgebakken en de uien licht gekleurd zijn.

Voeg de stukjes paprika toe en bak dit kort mee.

Voeg daarna de andere ingredi?nten toe en laat dit een uur lang zachtjes pruttelen (geen deksel op de pan!) in je grill of smoker op 120C met wat rookhout naar smaak.

Wel af en toe even omscheppen en eventueel wat water toevoegen als de saus te dik wordt.

Afhankelijk van hoe pittig je het wilt hebben kun je er eventueel nog wat tabasco in druppelen.
Smakelijk eten!