- Berichten
- 1.147
Nog steeds onder de indruk van de smokey joe heb ik deze weer aangestoken en nog een aanpassing geprobeerd om grotere pizzas erin te maken, gelukt.
Het ging me eerst eens om te kijken of het werkt dus de pizza's zelf zijn supermarkt en losse bodem van de Sligro.
Houtskool in de starter (volle bak) in de BBQ gegooid, rooster erop en daarbovenop een draaiplateau van een combimagnetron, wieltjes eraf gehaald zodat ie mooi plat op het rooster pastte, tijdje laten verwarmen (ging richting de 290 graden) en daarna de pizza erop.
Bodem zwart bij 1e poging, 2e poging pizzasteen erop daarna draaiplateau en toen weer een pizza, bodem werd wel aardig hard, 3e iets eerder eraf gehaald (kern 100 graden) dometemp steeds rond de 210 graden.
Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
Deze werd het mooist. Beetje olie aan de randen helpt ook een heel stuk....
Daarna nog wat patat erop gegooid (diepvries van de lidl die ondertussen al ontdooid was) en 3 voorgegaarde gehaktballen van de slager.
Temp met plaat ertussen nog hooguit 180 graden zakkend naar 165.
Plaat eruit en temp bij ventilatie gat weer boven de 200, nog ff de ballen boven het vuur tot kern 70.
Ik lees hier vaak dat men de patat in de Airfryer gooit (krijg ik sowieso kippenvel van, patat hoort in de frituur) maar je kan het prima op de BBQ doen (waarschijnlijk vertel ik voor velen niks nieuws maar wilde het toch ff delen)
Olijke trio smaakte verder prima voor een voorbedachte probeersessie.
Op naar het weekend, wordt waarschijnlijk niet zo mooi weer dus gereserveerd bij de Mexicaan alvast
Het ging me eerst eens om te kijken of het werkt dus de pizza's zelf zijn supermarkt en losse bodem van de Sligro.
Houtskool in de starter (volle bak) in de BBQ gegooid, rooster erop en daarbovenop een draaiplateau van een combimagnetron, wieltjes eraf gehaald zodat ie mooi plat op het rooster pastte, tijdje laten verwarmen (ging richting de 290 graden) en daarna de pizza erop.
Bodem zwart bij 1e poging, 2e poging pizzasteen erop daarna draaiplateau en toen weer een pizza, bodem werd wel aardig hard, 3e iets eerder eraf gehaald (kern 100 graden) dometemp steeds rond de 210 graden.




Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
Deze werd het mooist. Beetje olie aan de randen helpt ook een heel stuk....

Daarna nog wat patat erop gegooid (diepvries van de lidl die ondertussen al ontdooid was) en 3 voorgegaarde gehaktballen van de slager.
Temp met plaat ertussen nog hooguit 180 graden zakkend naar 165.
Plaat eruit en temp bij ventilatie gat weer boven de 200, nog ff de ballen boven het vuur tot kern 70.
Ik lees hier vaak dat men de patat in de Airfryer gooit (krijg ik sowieso kippenvel van, patat hoort in de frituur) maar je kan het prima op de BBQ doen (waarschijnlijk vertel ik voor velen niks nieuws maar wilde het toch ff delen)
Olijke trio smaakte verder prima voor een voorbedachte probeersessie.
Op naar het weekend, wordt waarschijnlijk niet zo mooi weer dus gereserveerd bij de Mexicaan alvast





Laatst bewerkt: