- Berichten
- 41
Na een poosje op dit forum te hebben rondgekeken wilde ik mijn BBQ vaardigheden uitbreiden met "low en slow" gerechten. Ik had geen zin om direct veel geld uit te geven aan een nieuwe Q, dus viel mijn oog op de zogenaamde mini WSM mod van een smokey joe, deze laatste had ik namelijk al. De meeste informatie vergaard via:
http://www.virtualweberbullet.com/miniwsm.html
Na wat onderzoek uiteindelijk via amazon.com onderstaande steamerpan uit de VS laten komen, is een aluminium pan met 4mm dikke wand en bodem:
Van een oude lijmtang een handvat voor het ventilatierooster in de deksel gemaakt.
Bij de action een 30cm taartvorm en wat theelepels aangeschaft, dit moet het hitteschild worden welke met de pootjes op de bodem van de pan rust. Dit is het resultaat van wat buigen, boren en pompnagelen:
Om het rooster van de smokey joe te plaatsen heb ik op 10 cm onder de bovenrand 3 gaten geboord en hier 3 RVS boutjes met moeren bevestigd. Dit nogmaals voor het tweede rooster 10 cm boven bodem gedaan.
Met de taartvorm als mal de bodem uit de pan gezaagd met een decoupeerzaag.
Gespoten met hittebestendige motorlak en voorzien van een temperatuurmeter (marktplaats):
Na het uitharden van de lak kon ik hem voor het eerst testen:
Eerste indruk is erg positief; hij is makkelijk te regelen en stabiel qua temperatuur. Verder erg zuinig qua verbruik, vandaag 8 uur op 250F met 32 ecobrasa's en wat blokjes kersenhout. De pulled pork was in elk geval heerlijk!
Al met al zeker de moeite waard, ook gezien de totale investering van ? 90.
http://www.virtualweberbullet.com/miniwsm.html
Na wat onderzoek uiteindelijk via amazon.com onderstaande steamerpan uit de VS laten komen, is een aluminium pan met 4mm dikke wand en bodem:

Van een oude lijmtang een handvat voor het ventilatierooster in de deksel gemaakt.
Bij de action een 30cm taartvorm en wat theelepels aangeschaft, dit moet het hitteschild worden welke met de pootjes op de bodem van de pan rust. Dit is het resultaat van wat buigen, boren en pompnagelen:

Om het rooster van de smokey joe te plaatsen heb ik op 10 cm onder de bovenrand 3 gaten geboord en hier 3 RVS boutjes met moeren bevestigd. Dit nogmaals voor het tweede rooster 10 cm boven bodem gedaan.

Met de taartvorm als mal de bodem uit de pan gezaagd met een decoupeerzaag.


Gespoten met hittebestendige motorlak en voorzien van een temperatuurmeter (marktplaats):

Na het uitharden van de lak kon ik hem voor het eerst testen:

Eerste indruk is erg positief; hij is makkelijk te regelen en stabiel qua temperatuur. Verder erg zuinig qua verbruik, vandaag 8 uur op 250F met 32 ecobrasa's en wat blokjes kersenhout. De pulled pork was in elk geval heerlijk!

Al met al zeker de moeite waard, ook gezien de totale investering van ? 90.