R
RobVerhagen
Gast
Hoi,
Ik ben sinds kort de eigenaar van een 2e hands farmergrill (kopie van een Oklahoma smoker) dikte staal ca 3,5 mm
Gebruik deze zowel voor langzaam garen in de horizontale kamer en lekker roken in de verticale kamer.
Ik heb alleen moeite om de temperatuur erin te houden.
Neem als voorbeeld afgelopen week! Buikspek gerookt in de horizontale kamer
3 kilo cocosbrikketten temperatuur net boven de 120 graden, na een uur 100 graden, halfuur later een halve briketten starter bijgevuld en met moeite weer op 120 graden. Hele vuurbox dus vol met briketten en temperatuur niet hoger kunnen krijgen
Schuif in de vuurbox staat op een kwart tot een half en boven op de verticale kamer een klein kiertje van een 1,5 cm a 2cm
Doe ik iets verkeerd? Iemand een idee? Of is dit de temperatuur die je er maximaal uit kan halen.
Tanx
Rob
Ik ben sinds kort de eigenaar van een 2e hands farmergrill (kopie van een Oklahoma smoker) dikte staal ca 3,5 mm
Gebruik deze zowel voor langzaam garen in de horizontale kamer en lekker roken in de verticale kamer.
Ik heb alleen moeite om de temperatuur erin te houden.
Neem als voorbeeld afgelopen week! Buikspek gerookt in de horizontale kamer
3 kilo cocosbrikketten temperatuur net boven de 120 graden, na een uur 100 graden, halfuur later een halve briketten starter bijgevuld en met moeite weer op 120 graden. Hele vuurbox dus vol met briketten en temperatuur niet hoger kunnen krijgen
Schuif in de vuurbox staat op een kwart tot een half en boven op de verticale kamer een klein kiertje van een 1,5 cm a 2cm
Doe ik iets verkeerd? Iemand een idee? Of is dit de temperatuur die je er maximaal uit kan halen.
Tanx
Rob