- Berichten
- 114
dit weekend mijn eerste keer gerookt en ik heb dat geprobeerd met een eendeborstfilet. Aangezien dit de eerste keer was heb ik alleen het vel van de filet ingesneden en enkel gekruid met peper en zout om te kijken in hoeverre die rooksmaak zich aan het vlees hecht. De q opgestart voor een slow sessie met enkele flamy briketten in de starter en op een temp van 110?C laten komen. Dan de filet erop tot een kern van 55?C en dan nog eventjes laten rusten in folie.
Als sausje voor erbij heb ik het graag zoet dus heb ik 200ml kalfsfond laten inkoken samen met 2?3 grote lepels luikse siroop(appel/peersiroop) en een takje tijm erbij tot de saus ingekookt is tot een licht stroperige saus. Als afwerking deed ik wat gedroogde abrikozen in de saus. (Helaas hier geen foto van(ik weet het niet gebeurd dan)).
Nadien beseft dat ik de saus ook kan gebruiken om het vlees mee in te smeren op de Q, wel dat proberen we dan wel de volgende keer. Geserveerd met de coleslaw van dominique met een lichte aanpassing.

Als sausje voor erbij heb ik het graag zoet dus heb ik 200ml kalfsfond laten inkoken samen met 2?3 grote lepels luikse siroop(appel/peersiroop) en een takje tijm erbij tot de saus ingekookt is tot een licht stroperige saus. Als afwerking deed ik wat gedroogde abrikozen in de saus. (Helaas hier geen foto van(ik weet het niet gebeurd dan)).
Nadien beseft dat ik de saus ook kan gebruiken om het vlees mee in te smeren op de Q, wel dat proberen we dan wel de volgende keer. Geserveerd met de coleslaw van dominique met een lichte aanpassing.