- Berichten
- 7.205
Beste BBQ-Vrienden!
Ik wil jullie graag vertellen over mijn buurvrouw en haar prachtige jetsers.... Jetsers van Pompoenen!
Mijn overburen hebben een geweldige grote moestuin en daar komt heel vaak hele mooie groente vandaan. Omdat ze maar met z'n tweetjes zijn en er vaak veel tegelijk rijp is voor de oogst krijg ik heel vaak mooie spulletjes van hun. Als ik dan vertel wat ik er van wil gaan maken dan is daar vaak een barbecue bij en meestal krijg ik dan nog wat extra's om ook voor haar wat lekkers te maken. Dat is ontzettend leuk!
Deze pompoen wil ik opwerken naar een heerlijke romige en rokerige pompoensoep maar ik wilde ook eens gaan experimenteren met de pitten. Juist omdat die ook zo groot waren en ik het zonde vond om ze weg te doen. Dus daar gaan we...
Pompoen in stukken, veel van de schil behouden (alleen wat harde houtachtige stukken eraf) en de pitjes apart houden.
Ik heb de pitten geblancheerd in zout water. Beetje olijfolie en mijn favo chilli-flakes rubje:
Alles terwijl de pompoen lekker in de rook aan het loungen was...
Na een paar uurtjes rook en warmte was alles lekker zacht geworden.
Uitjes en wat knoflook en gember in de pan aangezet, mooi garam masala mengsel erbij, daarna afblussen met wat groente bouillon en de stukken pompoen erbij in de ketel:
Na het koken alles door de passe vite (roerzeef) en een mooie dikke soep ervan gemaakt. Vriezertje vol voor de herfst!
Daarna Project Pit afmaken:
Lekker indirect op het Groene EI voor een uurtje op circa 150°C drogen en roosteren, ik heb (ook vanwege de rub) regelmatig gecheckt en gehusseld.
Super mooi geworden en echt lekker rokerig, zout en pittig. Beetje als gerookte amandelen maar dan iets taaieriger. Lekker!
Mooi potje afgevuld voor die lieve buurtjes!
Toen aan de slag met de passata van allerlei tomaten, coeur de boeff, vlees, pruim, roma, kers, allerlei soorten!
Ik wilde er ook wat tijm en rozemarijn bij doen, een pepertje een uitje en wat knoflook... alles uit de tuin van Geertje!
Wat zalige olijfolie en mijn favoriete pezo mengsel van Flor de Delta:
Wat een feest om met zulke mooie producten te kunnen werken!
Eitje weer lekker aan met wat kersenhout om te roken!
Kijk eens wat een mooie diepe kleuren:
Daarna alles in de blender en lekker helemaal de moeder blitzen... ik heb er voor gekozen de passata even zachtjes door te koken en daarna de Weck potten heet afgevuld zodat er een natuurlijk vacuüm ontstaat en de potten lekker lang houdbaar zijn:
Da's een mooie fijne basissaus voor de lasagnes en pasta, een mooi rookje eraan, heeft alleen wat zout nodig maar dat doseer ik later naar smaak per gerecht.
Heel veel liefs!
Ik wil jullie graag vertellen over mijn buurvrouw en haar prachtige jetsers.... Jetsers van Pompoenen!
Mijn overburen hebben een geweldige grote moestuin en daar komt heel vaak hele mooie groente vandaan. Omdat ze maar met z'n tweetjes zijn en er vaak veel tegelijk rijp is voor de oogst krijg ik heel vaak mooie spulletjes van hun. Als ik dan vertel wat ik er van wil gaan maken dan is daar vaak een barbecue bij en meestal krijg ik dan nog wat extra's om ook voor haar wat lekkers te maken. Dat is ontzettend leuk!
Deze pompoen wil ik opwerken naar een heerlijke romige en rokerige pompoensoep maar ik wilde ook eens gaan experimenteren met de pitten. Juist omdat die ook zo groot waren en ik het zonde vond om ze weg te doen. Dus daar gaan we...
Pompoen in stukken, veel van de schil behouden (alleen wat harde houtachtige stukken eraf) en de pitjes apart houden.
Ik heb de pitten geblancheerd in zout water. Beetje olijfolie en mijn favo chilli-flakes rubje:
Alles terwijl de pompoen lekker in de rook aan het loungen was...
Na een paar uurtjes rook en warmte was alles lekker zacht geworden.
Uitjes en wat knoflook en gember in de pan aangezet, mooi garam masala mengsel erbij, daarna afblussen met wat groente bouillon en de stukken pompoen erbij in de ketel:
Na het koken alles door de passe vite (roerzeef) en een mooie dikke soep ervan gemaakt. Vriezertje vol voor de herfst!
Daarna Project Pit afmaken:
Lekker indirect op het Groene EI voor een uurtje op circa 150°C drogen en roosteren, ik heb (ook vanwege de rub) regelmatig gecheckt en gehusseld.
Super mooi geworden en echt lekker rokerig, zout en pittig. Beetje als gerookte amandelen maar dan iets taaieriger. Lekker!
Mooi potje afgevuld voor die lieve buurtjes!
Toen aan de slag met de passata van allerlei tomaten, coeur de boeff, vlees, pruim, roma, kers, allerlei soorten!
Ik wilde er ook wat tijm en rozemarijn bij doen, een pepertje een uitje en wat knoflook... alles uit de tuin van Geertje!
Wat zalige olijfolie en mijn favoriete pezo mengsel van Flor de Delta:
Wat een feest om met zulke mooie producten te kunnen werken!
Eitje weer lekker aan met wat kersenhout om te roken!
Kijk eens wat een mooie diepe kleuren:
Daarna alles in de blender en lekker helemaal de moeder blitzen... ik heb er voor gekozen de passata even zachtjes door te koken en daarna de Weck potten heet afgevuld zodat er een natuurlijk vacuüm ontstaat en de potten lekker lang houdbaar zijn:
Da's een mooie fijne basissaus voor de lasagnes en pasta, een mooi rookje eraan, heeft alleen wat zout nodig maar dat doseer ik later naar smaak per gerecht.
Heel veel liefs!
Laatst bewerkt: