BasBQ
Beef en Steak

Sjaslik of Sjasliek

 
 

Peerke

Sprokkelaar
Berichten
37
Zo das weer even geleden.
oftewel het word weer eens tijd dat ik eens iets post.
wat een leuke uitdaging leek het om eens op de pellet-Q een sjasli(e)k te maken.
eerst een lekkere marinade gemaakt met citroensap, honing, komijn,
kruiden rubje, worscestershire, soja wat tomatenpuree en gedroogde oregano en peterselie.
wat grote uien in 4en delen, rode en gele paprika en go met de pellet-Q

IMG_1908.jpeg
IMG_1910.jpeg
IMG_1911.jpeg
IMG_1912.jpeg
IMG_1914.jpeg


een half uurtje op 160C en ze waren gaar.
even 10 minuutjes rust gegeven en uitgeserveerd,
ze waren om te smullen.
 
Zo. Jij hebt een smoker zeker? Ofnie.
Resultaat is héél aantrekkelijk!!
Marinade ingrediënten gaat hier ook eens geprobeerd worden. Dank je.
 
Lekker man, Shaslik!
 
Oh heerlijk, is ook zowat het enige waar hier een commercieel sausje bijgaat. (Calvé shashlik saus)
Wij maken dan ook een shaslik speciaal, als extra een champignon omwikkeld met ontbijtspek meegeregen op de stick. Het vlees is bij ons meestal kipdij.
Hoe eenvoudig zo lekker kan zijn
 
Terug
Bovenaan Onderaan