Jos Westra
Tondelzoeker
- Berichten
- 5
Sjasliek van varkenshaas met gerookte bacon.
Het was alweer een tijdje geleden dat ik deze gemaakt hebt.
Zondag ochtend alvast de varkenshaas in de marinade gezet met: knoflook (geraspt), sambal oelek, ketjap manis en citroensap. Af en toe even om schepen en weer terug in de koelkast.
Op tijd de BBQ aan zodat hij langzaam op temperatuur komt ca180 graden. Nadat het vlees een half uur uit de koelkast was ben ik begonnen met het snijden van de ui en de paprika. In lekkere grote stukken. Ok had in dikke plakken gerookte bacon gehaald om er af en toe een stuk tussen te doen.
Vooraf hadden we spekvakkels, deze waren lekker krokant.
Op de BBQ heb ik de sjaslieks iedere keer met het vocht van de marinade ingesmeerd met een bakkwast. Bij een kerntemperatuur van ca. 60 graden heb ik ze van de BBQ gehaald en geserveerd met ovenfriet en een lekkere frisse salade.
Het was alweer een tijdje geleden dat ik deze gemaakt hebt.
Zondag ochtend alvast de varkenshaas in de marinade gezet met: knoflook (geraspt), sambal oelek, ketjap manis en citroensap. Af en toe even om schepen en weer terug in de koelkast.
Op tijd de BBQ aan zodat hij langzaam op temperatuur komt ca180 graden. Nadat het vlees een half uur uit de koelkast was ben ik begonnen met het snijden van de ui en de paprika. In lekkere grote stukken. Ok had in dikke plakken gerookte bacon gehaald om er af en toe een stuk tussen te doen.
Vooraf hadden we spekvakkels, deze waren lekker krokant.
Op de BBQ heb ik de sjaslieks iedere keer met het vocht van de marinade ingesmeerd met een bakkwast. Bij een kerntemperatuur van ca. 60 graden heb ik ze van de BBQ gehaald en geserveerd met ovenfriet en een lekkere frisse salade.