BasBQ
Beef en Steak

Sjasliek van varkenshaas met gerookte bacon

Jos Westra

Tondelzoeker
Berichten
5
Sjasliek van varkenshaas met gerookte bacon.
Het was alweer een tijdje geleden dat ik deze gemaakt hebt.
Zondag ochtend alvast de varkenshaas in de marinade gezet met: knoflook (geraspt), sambal oelek, ketjap manis en citroensap. Af en toe even om schepen en weer terug in de koelkast.
1000012877.jpg

Op tijd de BBQ aan zodat hij langzaam op temperatuur komt ca180 graden. Nadat het vlees een half uur uit de koelkast was ben ik begonnen met het snijden van de ui en de paprika. In lekkere grote stukken. Ok had in dikke plakken gerookte bacon gehaald om er af en toe een stuk tussen te doen.
1000012881.jpg

Vooraf hadden we spekvakkels, deze waren lekker krokant.
Op de BBQ heb ik de sjaslieks iedere keer met het vocht van de marinade ingesmeerd met een bakkwast. Bij een kerntemperatuur van ca. 60 graden heb ik ze van de BBQ gehaald en geserveerd met ovenfriet en een lekkere frisse salade.
1000012882.jpg

1000012883.jpg

1000012884-1.jpg
 
Sjasliek dat heb ik in tijden niet gemaakt, nu ik dit zie krijg ik zin om de bbq aan te steken
 
Dat zijn mooie sjaslieks, ziet er erg lekker uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan