yelle
Tondelzoeker
- Berichten
- 9
Sinterklaas vieren we traditioneel met de familie en dat betekent dat ik iets moois maak op de barbecue. Vorige week mijn nieuwe Bastard Large ingewijd met een mooi stuk picanha. Gisteren voor het eerst low & slow, en gekozen voor sparerribs. Die gaan er bij m'n broertje en zusje altijd goed in!
Bij de Sligro had ik twee mooie dikbevleesde racks meegenomen en die vervolgens heb gerubd met Noskos-kruiden.
Ik maakte de ribs volgens de 3-2-1 methode. Ze hebben dus eerst drie uur gerookt, ik had twee chunks Hickoy en een chunk kersenhout bij de kolen gelegd.
Na drie uur uiteraard de ribs van de grill, om ze in te pakken in folie en een mix van boter/ahornsiroop/bastardsuiker toegevoegd. En weer terug op de barbecue!
Uiteraard afgelakt met barbecuesaus, en tussendoor nog wat aardappeltjes en een beetje coleslaw gemaakt. Ik was zeer tevreden met het eindresultaat. Het vlees was supermals en had een mooie rookring. Zeer tevreden dus!
Nu al weer zin in de volgende sessie op de Bastard!
Bij de Sligro had ik twee mooie dikbevleesde racks meegenomen en die vervolgens heb gerubd met Noskos-kruiden.
Ik maakte de ribs volgens de 3-2-1 methode. Ze hebben dus eerst drie uur gerookt, ik had twee chunks Hickoy en een chunk kersenhout bij de kolen gelegd.
Na drie uur uiteraard de ribs van de grill, om ze in te pakken in folie en een mix van boter/ahornsiroop/bastardsuiker toegevoegd. En weer terug op de barbecue!
Uiteraard afgelakt met barbecuesaus, en tussendoor nog wat aardappeltjes en een beetje coleslaw gemaakt. Ik was zeer tevreden met het eindresultaat. Het vlees was supermals en had een mooie rookring. Zeer tevreden dus!
Nu al weer zin in de volgende sessie op de Bastard!