Beef en Steak

Sinterklaas Sparerribs

  • Onderwerp starter Onderwerp starter yelle
  • Startdatum Startdatum

yelle

Tondelzoeker
Berichten
9
Sinterklaas vieren we traditioneel met de familie en dat betekent dat ik iets moois maak op de barbecue. Vorige week mijn nieuwe Bastard Large ingewijd met een mooi stuk picanha. Gisteren voor het eerst low & slow, en gekozen voor sparerribs. Die gaan er bij m'n broertje en zusje altijd goed in!

Bij de Sligro had ik twee mooie dikbevleesde racks meegenomen en die vervolgens heb gerubd met Noskos-kruiden.
Schermafbeelding 2021-12-05 om 13.50.34.png


Ik maakte de ribs volgens de 3-2-1 methode. Ze hebben dus eerst drie uur gerookt, ik had twee chunks Hickoy en een chunk kersenhout bij de kolen gelegd.

Schermafbeelding 2021-12-05 om 13.50.54.png


Na drie uur uiteraard de ribs van de grill, om ze in te pakken in folie en een mix van boter/ahornsiroop/bastardsuiker toegevoegd. En weer terug op de barbecue!

Schermafbeelding 2021-12-05 om 13.51.05.png


Uiteraard afgelakt met barbecuesaus, en tussendoor nog wat aardappeltjes en een beetje coleslaw gemaakt. Ik was zeer tevreden met het eindresultaat. Het vlees was supermals en had een mooie rookring. Zeer tevreden dus!

Schermafbeelding 2021-12-05 om 13.53.29.png


Schermafbeelding 2021-12-05 om 13.53.39.png


Nu al weer zin in de volgende sessie op de Bastard!
 
Dat zijn inderdaad dikbevleesde ribs, zeg! Prachtig!
 
Zit er heerlijk uit😋
 
Jammie
 
Wat een heerlijk Sinterklaas avondje is dat!
 
Goede Ribs!
 
Ziet er erg lekker uit!
 
Heb geen sinterklaas gezien, die zat zeker bij jullie spareribs te eten. Ziet er lekker uit 😀
 
Terug
Bovenaan Onderaan