Beef en Steak

Simpel rundssatés

 
 
 
 

Free_ltd

BBQ Junkie
Berichten
5.314
Vermits ik nog in de Covid quarantaine zit en dus geen vlees kan gaan kopen, en in de diepvries enkel grote stukken heb voor veel volk, vond ik toch nog 2 bakjes stoofvlees dat over was van een tijdje terug toen ik effectief stoofvlees had gemaakt. Samen nog 950 gram.

Geen zin om een complete run te doen en mijn vrouw naar de winkel te sturen, kwam ik maar tot de conclusie om er saté’s mee te maken.

Even wat vloeistoffen en kruiden bij mekaar gooien, en alles in het zakje en vacuum voor een nachtje. gisteren middag dan het vlees op de stokje geregen met wat ui en paprika en op een rooster terug de koelkast in voor wat op te drogen.

De KJ Junior was te klein, de KJC is het vilt kapot, dus gelukkig hebben we nog een gasser. Eerst 2 van de 4 burners aan, zodat ze wat konden voorwarmen boven de andere 2 om daarna af te bakken. Vergeet steeds hoe tergend traag alles gaat op gas :D

Smaak was heerlijk, maar iets te taai naar mijn zin. Achteraf gezien ook logisch daar het gekocht is als stoofvlees En dat zijn niet de meest malse delen van het rund. Volgende keer andere toepassing en de saté’s van een haas maken van het rund.

0E83B259-2D2F-40F7-B6DA-18E62641FC53.jpeg


565A7F80-9276-4A23-B287-377113912066.jpeg


57CF1534-F6BD-4BA5-9559-6C79A7B1E1F1.jpeg


AFE7019F-D69B-4C89-9B31-880B4892F3AB.jpeg


828CE860-A452-4700-B0F1-6843AF80BB22.jpeg


5D1C102D-0F9D-45DF-B310-E5BF8E3E16EA.jpeg


9FFC26F3-8DC6-46FC-A1A0-F40A6F88FE22.jpeg
 
Toch mooi opgelost in je quarantaine.

Ze zien er wel lekker uit.
 
Ziet er goed uit. Ja stoofvlees gegrild is soms ff et de tandjes knagen.
 
Ziet er prima uit, heerlijk. Volgende keer misschien vermalsen met wat tamarinde pasta/water of azijn of citroen
 
Het ziet er inderdaad heerlijk uit!
 
Ziet er prima uit, heerlijk. Volgende keer misschien vermalsen met wat tamarinde pasta/water of azijn of citroen
Klopt. Ik had nog een limoen liggen dat ik erin wilde persen, maar was het compleet vergeten. Hoorde laatst dat griekse yoghurt in de marinade het vlees ook zachter zou maken.
 
Klopt. Ik had nog een limoen liggen dat ik erin wilde persen, maar was het compleet vergeten. Hoorde laatst dat griekse yoghurt in de marinade het vlees ook zachter zou maken.
Oh die was ik vergeten yoghurt schijnt heel prettig te werken. Ook bij lamsvlees maakt de smaak ook zachter
 
Mooie stokjes hoor.
Burnt ends had ook gekund
 
Burnt ends van runds heb ik nog niet bekeken (tenzij van brisket). Lijkt me de moeite om me daar eens in te verdiepen.
Je kan van alles burnt ends maken. Zeker als je wat taai vlees heb Is dat wellicht een idee.
Niet dat je saté er niet goed uitziet hoor, integendeel
 
Geweldig Daniel, lekkere spiezen zijn altijd top.
Jammer dat ze net wat te taai waren af en toe, aldoende leert men!
 
Lekker spiesje goed vlees is altijd een feestje
 
Terug
Bovenaan Onderaan