BasBQ
Beef en Steak

Signature dish, forel

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.146
Zoals al eerder geschreven komt forel hier dikwijls op de Q.
Nu voor de foto wedstrijd ga ik voor een grote zalm forel die ik enkele weken geleden zelf heb gevangen.
Gisteren eerst nog naar de kringloopwinkel hier gereden om een passende schaal te zoeken waar de vis in past.
Mooie Inox schaal gekocht, bij thuiskomst die schaal wat bijgeknipt zodat ze in mijn kamado kan.
Max diameter is 53 CM.

IMG_20220511_143045.jpg


Nu is de vis ingesmeerd met vloeibare boter.
Voorzien van peper en zout en een ui, peterselie en citroen in de buik.
De zeste heb ik zowel buitenkant als binnenkant verdeeld.
Ook heb ik nog hazelnoten gehakt en toegevoegd.
Normaal passen amandelen goed bij forel maar die heb ik momenteel niet in huis dus vandaar de hazelnoten.
Staart nog afgeknipt, anders past oe niet in mijn Q🙂.
IMG_20220511_145400.jpg


Schaal met de vis in de Q gezet.
Nu wat wachten tot ie gaar is.
Is voor mij eerste keer dat ik zo een grote (2,8 kg) in de Q steek🙂

IMG_20220511_152810.jpg


Zeer lekkere bereiding geworden.
De hazelnoten zijn mooi geroosterd.
Heeft ongeveer 35 minuten geduurd aan 200 gr C.
De foto is van mindere kwaliteit.


IMG_20220511_162542.jpg
 
Mooi geregeld.
Aangezien er nog geen eten op de barbeque ligt verplaats ik hem even naar de rookkamer.
 
Misschien handiger om alles pas te plaatsen als je klaar bent. Scheelt ons en jou een hoop werk.
Oh ja je kunt je oorspronkelijke bericht gewoon aanpassen en aanvullen.
Door steeds een nieuwe reactie te plaatsen wordt je draadje heel onoverzichtelijk.
 
Ziet er goed uit! Hier in huis niet extreem vissig (de vriendin dan) dus zal er niet zo snel van komen hier haha
 
@Ewald +1, ik heb je berichten even samengevoegd, zo kan iedereen je mooie vis beter bekijken.
 
Hey resultaat ziet er heerlijk uit! Had ik best willen proeven hoor. 😋😋
 
Heerlijk vis! Zoals in een vorig draadje aangegeven, moet ik snel weer vis op de bbq gaan bereiden. Krijg er veel trek in met al deze goede plaatjes.

Maar waar ik nog wel heel benieuwd naar ben, is waarom dit jouw signature dish is? Wat heeft bijgedragen aan dit gerecht dat mensen om je heen dit forel gerecht typeren als jouw signature dish of waarom jij dit zelf ziet als jouw echte topper.
 
Laatst bewerkt:
Forel is hier een vis die minimaal 1 keer per week wordt klaargemaakt.
Ik ga 1 a 2 keer per maand forel vissen, dus altijd veel vis in diepvries.
Ook telkens we bezoek hebben om te eten komt die forel voorbij.
Dat kan gerookt zijn of zoals nu gebakken.
Vrienden en familie vragen er ook regelmatig naar.
Vandaar mijn keuze voor de forel.
Nu voor de foto wedstrijd heb ik dan maar de grootste zalmforel bereid die ik nog had.
 
Dat is een flinke jongen. Best maaltje zo, dat zal gesmaakt hebben!
 
nou top.. heb je er 2x plezier van.. 1x met vangen en 1x met grillen.

ziet er lekker uit, helaas vinden wij ze niet lekker. erg jammer aangezien we ook bijna wekelijks vissen
 
Terug
Bovenaan Onderaan