- Berichten
- 246
Afgelopen zaterdag vlees opgehaald bij de slager. 20kg allerlei lapjes en wat vlees voor op de bbq.
Procureur ca 6kg, 2 shortribs en 2 spareribs.
De zaterdag shortribs maken voor de eerste keer.
Om 13.00u gingen ze erop en in eerste instantie leek het heel lang te gaan duren. Om het proces wat te versnellen bij 70 graden ingepakt in aluminiumfolie. Hierdoor om een uur of 18.00 al een kern bereikt van 93 a 95 graden en de priktest voelde naar mijn idee goed. Vlees nog een helepoos laten rusten in de folie want de eters waren er nog niet. Toen ze er waren vond ik ze al zover afgekoeld dat ik ze toch maar ff terug heb gelegd om iets op te warmen. Toen het moment het aansnijden, rookring mooi maar ik vond ze er al niet zo sappig uitzien als gedacht. Ze smaakte wel maar ik had ze malser en sappiger verwacht.
Ik had trouwens ook andere hardere kolen geprobeerd, was even wennen kwam heel langzaam op temperatuur waardoor ik schuifnietsbopen had gezet en de temp. doorschoof naar 150 graden. Misschien dat ze daarom wat droger waren? Of de shortribs zelf hadden niet genoeg vet?
Helaas de foto's zowat vergeten maar toch nog een gemaakt op het bord.
Verstuurd vanaf mijn Nokia 8.1 met Tapatalk
Procureur ca 6kg, 2 shortribs en 2 spareribs.
De zaterdag shortribs maken voor de eerste keer.
Om 13.00u gingen ze erop en in eerste instantie leek het heel lang te gaan duren. Om het proces wat te versnellen bij 70 graden ingepakt in aluminiumfolie. Hierdoor om een uur of 18.00 al een kern bereikt van 93 a 95 graden en de priktest voelde naar mijn idee goed. Vlees nog een helepoos laten rusten in de folie want de eters waren er nog niet. Toen ze er waren vond ik ze al zover afgekoeld dat ik ze toch maar ff terug heb gelegd om iets op te warmen. Toen het moment het aansnijden, rookring mooi maar ik vond ze er al niet zo sappig uitzien als gedacht. Ze smaakte wel maar ik had ze malser en sappiger verwacht.
Ik had trouwens ook andere hardere kolen geprobeerd, was even wennen kwam heel langzaam op temperatuur waardoor ik schuifnietsbopen had gezet en de temp. doorschoof naar 150 graden. Misschien dat ze daarom wat droger waren? Of de shortribs zelf hadden niet genoeg vet?
Helaas de foto's zowat vergeten maar toch nog een gemaakt op het bord.



Verstuurd vanaf mijn Nokia 8.1 met Tapatalk