Beef en Steak

Shortribs dag 4

 
 
 

derkzz

Pitmaster
Berichten
695
Hoi hoi..

Nou de titel laat weinig aan de verbeelding over.. gister stonden er shortribs op de planning. Toch besloten om het vet en zilverskin te trimmen..

20240918_094900.jpg


Mayo als binder gebruik.

20240918_095308.jpg


Voorzien van een texas rub..op de WGA.

20240918_111640.jpg


Blokje kers er bij..

20240918_111637.jpg



Tussendoor even spieken..


20240918_122630.jpg


Bij een graadje of 70 ingepakt en door laten garen tot 94 graden..
Prik test gedaan..boter zacht hoor..

Tijd om te rusten, in de folie, in de theedoek in de koelbox.

20240918_155550.jpg


1.5 uur later.. tijd om te eten..

20240918_174613.jpg


20240918_174715.jpg


20240918_174718.jpg


Erg lekker..1 van de zachtste shortribs die ik gemaakt hebt.. de rub was wel erg pittig..te Pittig zelfs voor mvr derksen.
Ik heb het uiteindelijk op een broodje met rauw kost gedaan. Hierdoor viel de pit weg.

In het vervolg zal ik ook de helft van de shortribs aanzienlijk minder rub geven..aangezien we dit vaker hebben gehad, dat het dan toch te pittig is voor haar.

Dank voor het lezen.

P.s.

Grafiekje voor de liefhebbers

Screenshot_20240918_154307.jpg
 
Het water loopt me in de mond, beetje rauwkost is een mooie oplossing.
 
En wij maar werken ........ ;)
 
Wel gaaf zo'n hele week de bbq aan! Je brengt mij op ideeën. De ribbetjes zien er heerlijk uit 😋
 
Mooi. Ik bbq nu zo'n 4 jaar en heb in die tijd geleerd, zeker met spg rubs, zeker de helft minder te doen. Anders veel te zout en peperig. Zonde van het vlees.

Gaaf om dit op de wga te doen. Prachtig ding.
 
Dat ziet er fantastisch uit zeg! Geweldige bbq die wga, genieten…


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan