BasBQ
Beef en Steak

Short ribs for X-mas

 

Grill Bill

Kooltjesharker
Berichten
104
Kijk er al dagen naar uit om dit te maken. En nog meer om het te eten!!
Vandaag het vlees voorbereid. Vlies eraf, de dikke harde stukken vet eraf. Inwrijven met olie en goed te bestrooien met grof zeezout en peper. Meer heeft dit vlees niet nodig.
Deze jongen van 2 kg gaat morgen low & slow op de kamado met een paar chunks eiken.

Alvast wat voorpret..

5b034490b7b0b509cf3bc4a2d089e8a3.jpg


a08f9e6c63adf44a21a8d58e8da1aee4.jpg
 
Lekker man, hier ook! Succes.
 
kom mar op met die foto's
ziet er nu al goed uit
 
Ridevi71 zei:
kom mar op met die foto's
ziet er nu al goed uit

Here we go. Dome mooi op temperatuur

a7c2232190e26b16636dc7c82b10e3fc.jpg


Paar eiken chunks erop en even wachten op wat blauwe rook

0064a9685ece682ff19fad79c4d5baa1.jpg
 
85 gr. En de meater zegt nog 4 uur. Dat vraagt om maatregelen. Butchers paper moet me gaan helpen. En mijn gasten. Kan de skillet met groente er ook gelijk op

1ca73b8c8474b3e72efa4e3d36f50238.jpg


Ziet er al goed uit

997c444d9121a5cb51d54d51efac8ca2.jpg
 
Hoe gaat het? De gasten al ongerust of alles onder controle?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
En dan geeft de meater alleen nog maar de schatting op basis van de temperatuur... Kan maar zo nog een uur langer duren als je een eigenwijs stuk vlees hebt ;)

Ziet er wel erg lekker uit, lust ik wel!
 
Tjap zei:
Hoe gaat het? De gasten al ongerust of alles onder controle?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Nou, eerlijk: het was lekker. Om 11u ging de rib erop en om 18.20 was die gaat bij 92gr. Dus inpakken en laten rusten in de koelbox.
acd7fc8a05146b49e25223627ea9d2a0.jpg


Groente verder grillen

22d94a7dc70b08e4e6587a2d5af4683f.jpg


Resultaat na rusten. Mooie bark

47b54b9f3a16490eeb561bf508e4e78b.jpg


En smoke ring

b7c5f591ab7ad4ef99965a85883f18c5.jpg


En toch had ik er meer van verwacht. Qua smaak top . Ik weet bijna zeker dat ik volgende keer om better vlees vraag. De garing was goed alleen vlees was me net te droog. En wat minder seasoning was beter geweest. Voor mijn smaak dan. Volgende keer doen we dus met grain fed vlees en rub

Toch suc 6
 
Heerlijk stuk vlees en ziet er ook goed uit.. vandaag 1ste kerstdag ook shortribs geserveerd met daarbij een lamsrack en een bavette.. de shortribs waren bij mij al na 5 uur op temp en juiste gaarheid... halve dag in folie en handdoek in koelbox gelegen. Des al niet te min was het vlees rond etenstijd nog steeds erg sappig en heeeerlijk om te eten

e828c139b94675380cb38983f0c963ee.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Heb het kerstdiner net achter de kiezen maar als ik dit zo zie: kom maar door!
 
Mooie stoere stukken vlees. Gaaf om z?n stuk op tafel te zetten. Balen dat het niet helemaal aan je verwachting voldeed. Ik moet het ook nog eens maken met grainfed.
 
Het ziet er fantastisch uit en totaal niet droog. Zelf ben ik helemaal weg van short ribs.
Misschien dat grain fed beter is inderdaad.
 
Terug
Bovenaan Onderaan