Garnalen rolletjes.
Even geleden garnalen gekocht wat in het onderwerp van de fotowedstrijd past dus dacht ik: ik doe (eindelijk eens) mee.
Wat hebben we nodig?
- 1 kg grote garnalen, ongepeld
- Belgische boterpuntjes
- Rub naar keuze
- 1 limoen
- Bosje bieslook
- Kewpie mayonaise of Cocktailsaus of ...
(Ik gebruik hier de "Mme Jeanette Mayo" en voor de dochter cocktailsaus: 2 delen mayo citrus, 1 deel ketchup, 1 deel curry ketchup)
De saus
- 200 gr. Roomboter
- 100 ml. Cognac
- 100 ml. Appelsap
- Koppen en schalen van de garnalen
Wat moeten we doen?
1. Garnalen schoonmaken: kop en darmkanaal verwijderen + pellen.
Mijn garnalen waren "headless" en "easy peel" dus ik heb enkel de schalen voor de saus. Ook heb ik er enkele stukjes garnaal aan toegevoegd.
2. Garnalen afspoelen met koud water.
3. Meng de garnalen met je kruiden en dek af.
4. Steek je BBQ aan, je kan kiezen voor direct of indirect.
Ik kies hier voor indirect, dan wordt men skillet niet overdreven warm want het is toch maar voor een sausje.
5. Zet een gietijzeren skillet of kleine dutch oven op het vuur en voeg een goede klont boter toe.
6. Zodra de boter gesmolten is voeg je de koppen en de schalen van de garnalen toe aan de skillet.
7. Even aanbakken zodat alles een mooie kleur krijgt.
8. Alles een mooie kleur? Voeg dan de cognac en appelsap toe.
9. Ongeveer voor 70% laten inkoken, daarna de schalen verwijderen en circa 50gr boter toevoegen en doorroeren.
10. Zodra de boter gesmolten is mag de skillet van het vuur.
11. Grill de garnalen.
12. Niet te lang, een paar minuten is genoeg. De kleur zegt alles.
Garnalen klaar? Voeg de garnalen dan toe aan de skillet en meng de garnalen met de saus.
13. Nog even heel kort de boterpuntjes in de BBQ toasten. (Reinig eventueel eerst je rooster en beschadig hem niet).
14. Broodje opmaken: van bovenaf insnijden, volproppen met garnalen, maak af met je favoriete saus en een beetje limoen eroverheen.
15. Die bieslook moet er ook nog over
Bon appetit!
Even geleden garnalen gekocht wat in het onderwerp van de fotowedstrijd past dus dacht ik: ik doe (eindelijk eens) mee.
Wat hebben we nodig?
- 1 kg grote garnalen, ongepeld
- Belgische boterpuntjes
- Rub naar keuze
- 1 limoen
- Bosje bieslook
- Kewpie mayonaise of Cocktailsaus of ...
(Ik gebruik hier de "Mme Jeanette Mayo" en voor de dochter cocktailsaus: 2 delen mayo citrus, 1 deel ketchup, 1 deel curry ketchup)
De saus
- 200 gr. Roomboter
- 100 ml. Cognac
- 100 ml. Appelsap
- Koppen en schalen van de garnalen
Wat moeten we doen?
1. Garnalen schoonmaken: kop en darmkanaal verwijderen + pellen.
Mijn garnalen waren "headless" en "easy peel" dus ik heb enkel de schalen voor de saus. Ook heb ik er enkele stukjes garnaal aan toegevoegd.
2. Garnalen afspoelen met koud water.
3. Meng de garnalen met je kruiden en dek af.
4. Steek je BBQ aan, je kan kiezen voor direct of indirect.
Ik kies hier voor indirect, dan wordt men skillet niet overdreven warm want het is toch maar voor een sausje.
5. Zet een gietijzeren skillet of kleine dutch oven op het vuur en voeg een goede klont boter toe.
6. Zodra de boter gesmolten is voeg je de koppen en de schalen van de garnalen toe aan de skillet.
7. Even aanbakken zodat alles een mooie kleur krijgt.
8. Alles een mooie kleur? Voeg dan de cognac en appelsap toe.
9. Ongeveer voor 70% laten inkoken, daarna de schalen verwijderen en circa 50gr boter toevoegen en doorroeren.
10. Zodra de boter gesmolten is mag de skillet van het vuur.
11. Grill de garnalen.
12. Niet te lang, een paar minuten is genoeg. De kleur zegt alles.
Garnalen klaar? Voeg de garnalen dan toe aan de skillet en meng de garnalen met de saus.
13. Nog even heel kort de boterpuntjes in de BBQ toasten. (Reinig eventueel eerst je rooster en beschadig hem niet).
14. Broodje opmaken: van bovenaf insnijden, volproppen met garnalen, maak af met je favoriete saus en een beetje limoen eroverheen.
15. Die bieslook moet er ook nog over
Bon appetit!