Beef en Steak

Schoonmaken van de bbq na afloop..

Gietijzer moet je niet met sop schoonmaken.
Na afloop goed schoonkrabden en weer insmeren met een laagje Crisco
 
Warm stoken die roosters dan verkoolt alles dat er op zit en kun je het er zo afborstelen, maar dat doe ik het liefst de eerst volgende keer omdat je dan al die tijd een mooi beschermend laagje op je roosters hebt.
 
Ik heb een wasmachine bak van de bouwmarkt, je weet wel zo'n bak onder wasmachine voor het geval ie lek gaat, om mijn roosters schoon te maken. Dit schoonmaken doe ik een keer per jaar als alle bbq's een grote beurt krijgen. Ik gebruik soda en laat ze daar in weken. Daarna zijn ze vrij eenvoudig schoon te krijgen.

De lucht die je huis in gaat zit natuurlijk ook in de dome, dus als je alleen  je rooster reinigt blijft de lucht nog steeds. Dus of er van genieten of de deur dicht ;)
 
Heb een gebruikte Weber 57 op de kop getikt en die ga ik vanavond schoon maken voor het eerste gebruik.
Op zich ziet hij er nog prima uit, alleen de binnekant van de dome bevat veel resten van oude kolen.
Moet ik dit laten zitten of kan ik dit er (voorzichtig) uitsoppen met een schuursponsje en wat zeep?
 
Ja dat kan. Met een "vreemde" bbq zou ik dat ook doen. Wel een plastic schuursponsje gebruiken.
 
Gerard777 zei:
Ik heb een wasmachine bak van de bouwmarkt, je weet wel zo'n bak onder wasmachine voor het geval ie lek gaat, om mijn roosters schoon te maken. Dit schoonmaken doe ik een keer per jaar als alle bbq's een grote beurt krijgen. Ik gebruik soda en laat ze daar in weken. Daarna zijn ze vrij eenvoudig schoon te krijgen.

De lucht die je huis in gaat zit natuurlijk ook in de dome, dus als je alleen  je rooster reinigt blijft de lucht nog steeds. Dus of er van genieten of de deur dicht ;)

Ik ga me wel zoeen bak halen, hier bij de gamma waren ze uitverkocht even naar een andere rijden kosten ?13,25.

Nee die gietijzeren rooster van de WGA ga ik alleen schoon borstelen en dan gaat een laagje crisco erop.
 
Die wasmachine bak heb ik ook, maar na afloop kan je die ook weer met een schuurspons schoon gaan maken. (komt alleen maar zwart van de Q)

Inmiddels heb ik een aantal jaar geleden, ik dacht bij de Intratuin, een speciale zwarte bak gehaald, om je roosters in schoon te maken.
(is iets steviger, en iets ondieper dan de wasmachinebak)

Mac
 
Ik voelde me voor de Tony Stone schuldig, dus toen heb ik alles een grote beurt gegeven, wilde niet zo met mijn BBQ naast die glimmende van Frits gaan staan :D
 
Als ik klaar ben met bbq-en zet ik alles zo weg en als ik hem weer pak ga ik het rooster schoonmaken. Ik moet toch wachten tot mijn briketten heet zijn.
 
Gisteren de WGA ook schoon gemaakt, gietijzerrooster was het minste werk even afborstelen
Met een staalborstel en met een kwastje dun laagje Cisco erop.
Maar het ingebakken vet in de emaille van de binnenkant ging er heel moeilijk eruit,
Ingespoten met vanalles laten weken afschuren met een sponsje afspoelen droogvegen
En dan is nog niet alles eruit slaat het dof uit. ???
Wat kan ik daar het beste voor gebruiken om ook alles weer blinkend te krijgen ::)
 
Papje maken met baking soda en water en dan poetsen.
 
BBQ-BURRUN zei:
Heb een gebruikte Weber 57 op de kop getikt en die ga ik vanavond schoon maken voor het eerste gebruik.
Op zich ziet hij er nog prima uit, alleen de binnekant van de dome bevat veel resten van oude kolen.
Moet ik dit laten zitten of kan ik dit er (voorzichtig) uitsoppen met een schuursponsje en wat zeep?

Ik heb menig gebruikte Weber barbecue van Marktplaats gehaald.

Die maakte ik wel altijd erg goed schoon met een borstel en daarna door er gewoon oven reiniger in te spuiten, dit laat je dan een kwartier tot twintig minuten zitten. Daarna plastic handschoenen aan en de binnenkant goed schrobben. Schoonspoelen en je Weber is als nieuw.

Het kolen rooster bewerk ik met een staalborstel, daar gaat hij niet van blinken maar je raakt er wel alle losse delen mee kwijt ;). Daarna smeer ik het helemaal in met olijfolie, dan roest hij niet gelijk weg.

Het vlees rooster maak ik schoon door hem een nacht in een bak met warm water en twee vaatwasblokjes en bewerk het de volgende dag met een pannespons.
 
Mac zei:
Die wasmachine bak heb ik ook, maar na afloop kan je die ook weer met een schuurspons schoon gaan maken. (komt alleen maar zwart van de Q)

Inmiddels heb ik een aantal jaar geleden, ik dacht bij de Intratuin, een speciale zwarte bak gehaald, om je roosters in schoon te maken.
(is iets steviger, en iets ondieper dan de wasmachinebak)

Mac
Bij de intra tuin hadden ze niks, maar naar een gamma gereden en de witte wasmachine bak gehaald  :-X
 
noskos zei:
Geen olie op je rooster smeren, maar op je vlees.
.

Die snap ik even niet, dan heb je de meest magere manier om je eten te bereiden en zou je de items in de olie zetten. Het is toch beter om even met een doekje of papiertje de roosters vet te maken en de rest van het vlees naturel te laten of zie ik iets over het hoofd? Gaat er toch alleen om dat vlees of vis niet vastplakken..
 
Jord, je vlees lichtelijk bestrijken met olie werkt beter dan eerst je rooster insmeren, probee het maar eens.

De olie op je rooster is vaak al verfikt eer je vlees op het rooster komt
 
Mager vlees olie ik nog weleens, speklapjes en zo mogen hun eigen gang gaan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan