Zoals jullie in mijn voorsteltopic hebben kunnen lezen heb ik net een nieuwe Weber 57, en heb ik nog een hoop te leren... Zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van de Q... Ik heb met wat zoeken hier nog geen topic over het schoonmaken gevonden, dus dan toch maar even een nieuw topic ervoor.
Ik heb volgens mij ooit ergens gehoord/gelezen dat je na het bbq'en de temperatuur het beste even flink hoog kan stoken om je rooster schoon te branden, om hem daarna te doven door alle schuiven dicht te zetten. Klopt dat? Of is dat flink opstoken niet echt nodig?
Nadat alles afgekoeld is werd het rooster voorheen altijd flink schoongeboend met een sopje door mijn vrouw, maar wat ik begrijp is dat ook niet echt nodig, en is het schoonwrijven met een, niet te harde (messing), borstel voldoende?
Ik heb volgens mij ooit ergens gehoord/gelezen dat je na het bbq'en de temperatuur het beste even flink hoog kan stoken om je rooster schoon te branden, om hem daarna te doven door alle schuiven dicht te zetten. Klopt dat? Of is dat flink opstoken niet echt nodig?
Nadat alles afgekoeld is werd het rooster voorheen altijd flink schoongeboend met een sopje door mijn vrouw, maar wat ik begrijp is dat ook niet echt nodig, en is het schoonwrijven met een, niet te harde (messing), borstel voldoende?