- Berichten
- 5.395
Pico de Gallo is een Mexicaanse relish-achtige saus op basis van Tomaat en Ui, de saus wordt vaak op smaak gebracht met jalapeno peper, limoensap, peterselie en zout.
De ingrediënten hebben dezelfde kleuren als de Mexicaanse vlag.
Erg lekker op/bij een rundersteak, zoals Entrecote, Ribeye, Picanha, etc.
Maar is ook heerlijk als dip bij Nacho Cheese Tortilla chips.
Ingrediënten
- ½ cup zeer fijn gesneden rode ui (= 2 a 3 kleine rode uien 1/3 hoeveelheid van de tomaat!)
- 2 jalapeno pepers, zaad en zaadlijsten verwijdert en zeer fijn gesneden
- 2 Limoenen, het sap van
- 1 ½ -2 cups Roma (Pruim) tomaten (6 stuks), zaad verwijderd en in zeer kleine blokjes gesneden
- ¼ - ½ cup fijngesneden verse Peterselie (voor de liefhebbers Korianderblad)
- ½ tl. zout (of wat wij doen Aromat + fleur de Sel naar smaak) over de tomaten strooien en proeven.
Mix de rode uien uien, jalapeno pepers, en limoensap in een kom. En laat dit minimaal 5 minuten marineren.
Zout de tomaten, en voeg dit samen met de peterselie toe in de kom, eventueel verder op smaak brengen met zout, en minimaal 15 minuten laten marineren zodat de smaken kunnen vermengen.
Als je de saus 1 dag in de koelkast laat staan wordt hij nog mooier van smaak.