Tante Agnes
Kooltjesharker
- Berichten
- 103
Zomaar eens zin in. Echt zo lang niet meer geten. Had 2 Ibericohaasjes en ik dacht dacht daar mag wel een klassieke champignon roomsaus bij dus...

Ingredi?nten
25 gr gedroogde paddestoelen.
( Bij de toko stukken goedkopere dan ergens anders)
1/2 uur geweld in 2 dl kokend water.
Dan heb je paddestoelen bouillon.
Voor de saus
1 sjalot gesnipperd
2 tenen knoflook fijngehakt
scheutje vieux of nog beter cognac
2 dl room
handje bloem
1 el tijm
1 el peterselie
1/2 doosje champignons
de gewelde paddestoelen fijn gehakt
de paddestoelen bouillon
vers gemalen peper

Paddestoelen bouillon to be

Ui en knoflook fruiten in wat roomboter

Champignons met de kruiden even meebakken

Eigelijk nu al lekker...

Bloem er over strooien en paar minuten mee bakken

Vuur laag afzuigkap uit Vieux of cognac er bij aansteken en even laten branden.

Dan de Gewelde paddestoelen er bij

De bouillon en even laten indikken

Dan scheutje voor scheutje de room er bij

Heerlijk met bijvoorbeeld een Iberico haasje in ons geval


Ingredi?nten
25 gr gedroogde paddestoelen.
( Bij de toko stukken goedkopere dan ergens anders)
1/2 uur geweld in 2 dl kokend water.
Dan heb je paddestoelen bouillon.
Voor de saus
1 sjalot gesnipperd
2 tenen knoflook fijngehakt
scheutje vieux of nog beter cognac
2 dl room
handje bloem
1 el tijm
1 el peterselie
1/2 doosje champignons
de gewelde paddestoelen fijn gehakt
de paddestoelen bouillon
vers gemalen peper

Paddestoelen bouillon to be

Ui en knoflook fruiten in wat roomboter

Champignons met de kruiden even meebakken

Eigelijk nu al lekker...

Bloem er over strooien en paar minuten mee bakken

Vuur laag afzuigkap uit Vieux of cognac er bij aansteken en even laten branden.

Dan de Gewelde paddestoelen er bij

De bouillon en even laten indikken

Dan scheutje voor scheutje de room er bij

Heerlijk met bijvoorbeeld een Iberico haasje in ons geval
