- Berichten
- 200
Gisteren maar eens een St Louis cut rib van 1.5kg uit de vriezer gehaald.
Ik ben eerlijk gezegd zelf geen grote sparerib fan (heb liever een short rib), maar mn vrouw en kids zijn er dol op.
Ik heb de sparerib rub van Noskos eens geprobeerd. Meestal gebruik ik de pulled pork rub.
Ik koop normaal kant en klare bbq saus, maar dacht gisteren om eens zelf wat te maken. Volgende week maak ik pulled pork, dus kan ik weer wat gebruiken. Voor de bbq saus heb ik Smokey's Original BBQ saus gebruikt. Smaakt erg lekker naar mijn mening.
Bbq aangestoken en de rib erop. Had geen mm groter moeten zijn Ook voor het eerst de Maruba houtskool van flames & flavour gebruikt. Wat een mooie grote stukken zaten er in!
Ik heb de 3 2 1 methode gebruikt en in het begin ook de volle 3 uur benut. Er zat vrij veel vlees aan, dus dat moet kunnen.
Bij de laatste stap was het vlees al vrij zacht, dus al na 10 minuten de bbq saus er al op en na een halfuur eraf.
Vlees was grotendeels lekker mals, maar zaten toch ook wel wat drogere stukken tussen. Het was daarnaast jammer dat er heel veel dikke pezen door het vlees zaten. Hierdoor dus ook best nog wat afval gehad. Was zelf niet super enthousiast over het eind resultaat, maar mn vrouw en kids waren super tevreden. Dus dan zal het wel goed zijn Hahaha.
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Ik ben eerlijk gezegd zelf geen grote sparerib fan (heb liever een short rib), maar mn vrouw en kids zijn er dol op.
Ik heb de sparerib rub van Noskos eens geprobeerd. Meestal gebruik ik de pulled pork rub.
Ik koop normaal kant en klare bbq saus, maar dacht gisteren om eens zelf wat te maken. Volgende week maak ik pulled pork, dus kan ik weer wat gebruiken. Voor de bbq saus heb ik Smokey's Original BBQ saus gebruikt. Smaakt erg lekker naar mijn mening.
Bbq aangestoken en de rib erop. Had geen mm groter moeten zijn Ook voor het eerst de Maruba houtskool van flames & flavour gebruikt. Wat een mooie grote stukken zaten er in!
Ik heb de 3 2 1 methode gebruikt en in het begin ook de volle 3 uur benut. Er zat vrij veel vlees aan, dus dat moet kunnen.
Bij de laatste stap was het vlees al vrij zacht, dus al na 10 minuten de bbq saus er al op en na een halfuur eraf.
Vlees was grotendeels lekker mals, maar zaten toch ook wel wat drogere stukken tussen. Het was daarnaast jammer dat er heel veel dikke pezen door het vlees zaten. Hierdoor dus ook best nog wat afval gehad. Was zelf niet super enthousiast over het eind resultaat, maar mn vrouw en kids waren super tevreden. Dus dan zal het wel goed zijn Hahaha.
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk