BasBQ
Beef en Steak

Sat? Lemak

 

Roadkill

Vuurmaker
Berichten
68
Gister voor het eerst sat? lemak gemaakt. Een dag tevoren het spek in de marinade gedaan, heb hiervoor het recept genomen van bbq-helden.

http://bbq-helden.nl/recepten/sate-lemak-spek/

Ik heb hierbij 2 x de hoeveelheid ingredi?nten gebruikt, het was een stuk buikspek van 1100 gram.





Na een nacht in de koeling was het dan zover



De sat? eerst indirect gegaard tot een temperatuur van +/- 62 graden



Hierna nog even door de resterende marinade en daarna af grillen boven het vuur



Het resultaat was om je vingers bij op te eten, heerlijk met wat pikante pindasaus en een koud biertje binnen handbereik




 
Hmmm, kwijl loopt uit mijn b*k ziet er lekker uit
 
Man, dat ziet er goed uit. Lekker hoor
 
mooie sate's hoor
 
Lekker lijkt me dat!!
 
Ik weet wat ik met dat stukje buikspek ga doen die in de vriezer ligt :) ziet er super uit!
 
Dit recept heeft een enorme aantrekkingskracht op mij, dit lijkt me echt MEGAlekker!
 
en hopla, op de lijst!!
 
3x raden wat ik vanavond gemaakt heb, was lekkah! Bedankt voor de goede tip en het recept  B-)

sl3liJ.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan