BasBQ
Beef en Steak

Saté Ajam van kippendij met pindasaus

 

Michel_D

Pitmaster
Berichten
510
Gisteren Saté Ajam van kippendij met eigengemaakte pindasaus voor 2 personen gemaakt op de Weber kettle.

Marinade

3 teentjes knoflook
3 el soja saus zout
2 el ketjap zoet
3 el arachideolie
sap van ½ citroen
1.5 el donkere basterdsuiker
1.5 tl sambal
1 tl gemberpoeder of 2 cm gember rasp
1 tl koriander
½ tl gemalen kaneel
1/2 tl komijn gemalen
1/2 tl laos
peper en zout

Kippendij

600 gram in reepjes gesneden
7 uur in een ziplockzak met marinade in de koelkast gedaan.

Bamboe prikkers 1 uur in water laten weken.

Pindasaus

1 ui zeer fijn gesnipperd, 2 eetlepels zonnebloemolie, 6 eetlepels pindakaas (100%), 1 theelepel sambal oelek, 1 teentje knoflook (geperst), 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel bruine suiker/honing, 1 eetlepel citroen- of limoensap, 1 theelepel korianderpoeder, halve theelepel laos (galangawortel), kokend water

Alles ingrediënten voor de saus in de vijzel nog kleiner gemaakt daarna vermengd met de pindakaas.

3bfc138ac8d5fcb7be9d5007ef47430b.jpg


Reepjes kip aan de stokjes rijgen.
Weber met houtskook opgestookt tot ongeveer 200 graden en afgrillen. Daarna indirect tot 74 graden kern.

In de tussentijd de pindasaus maken met kleine scheutjes kokend water. Blijf roeren met een garde!

De plaatjes:

d6b0fc3d0b05c227b9ad2856237d6704.jpg


8b7bbdc6bdc2d75c0a4fa000010ac461.jpg


24217fb3f57401601da3299abe8e4706.jpg


1048ffb8227a6ab1ff91fed1d4739799.jpg


Stokjes opgediend met saus, kroepoek en gebakken uitjes.

f5b5505192529417df40d45756d46378.jpg


Top maaltje.
 
Laatst bewerkt:
Schuif maar door. Wat Is dat toch lekker
 
Die zien erg super lekker uit!
 
Ziet er vervelend uit. Lekker hoor
 
Heerlijk.
Toch maar weer eens maken (ipv Tante Miho).
 
Lekkere saté's.
Had ik graag eens van willen proeven.
 
Heerlijk die saté. En dan alleen wat pindasaus en wat brood er bij TOP
 
Wat een feestje! Vooral de marinade van de saté zal een extra dimensie geven! Jammie 😋
 
Wat een feestje! Vooral de marinade van de saté zal een extra dimensie geven! Jammie

Ja en dan de kippendij in vrij kleine reepjes snijden waardoor veel oppervlak voor de marinade.
 
Terug
Bovenaan Onderaan