- Berichten
- 510
Gisteren Saté Ajam van kippendij met eigengemaakte pindasaus voor 2 personen gemaakt op de Weber kettle.
Marinade
3 teentjes knoflook
3 el soja saus zout
2 el ketjap zoet
3 el arachideolie
sap van ½ citroen
1.5 el donkere basterdsuiker
1.5 tl sambal
1 tl gemberpoeder of 2 cm gember rasp
1 tl koriander
½ tl gemalen kaneel
1/2 tl komijn gemalen
1/2 tl laos
peper en zout
Kippendij
600 gram in reepjes gesneden
7 uur in een ziplockzak met marinade in de koelkast gedaan.
Bamboe prikkers 1 uur in water laten weken.
Pindasaus
1 ui zeer fijn gesnipperd, 2 eetlepels zonnebloemolie, 6 eetlepels pindakaas (100%), 1 theelepel sambal oelek, 1 teentje knoflook (geperst), 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel bruine suiker/honing, 1 eetlepel citroen- of limoensap, 1 theelepel korianderpoeder, halve theelepel laos (galangawortel), kokend water
Alles ingrediënten voor de saus in de vijzel nog kleiner gemaakt daarna vermengd met de pindakaas.
Reepjes kip aan de stokjes rijgen.
Weber met houtskook opgestookt tot ongeveer 200 graden en afgrillen. Daarna indirect tot 74 graden kern.
In de tussentijd de pindasaus maken met kleine scheutjes kokend water. Blijf roeren met een garde!
De plaatjes:
Stokjes opgediend met saus, kroepoek en gebakken uitjes.
Top maaltje.
Marinade
3 teentjes knoflook
3 el soja saus zout
2 el ketjap zoet
3 el arachideolie
sap van ½ citroen
1.5 el donkere basterdsuiker
1.5 tl sambal
1 tl gemberpoeder of 2 cm gember rasp
1 tl koriander
½ tl gemalen kaneel
1/2 tl komijn gemalen
1/2 tl laos
peper en zout
Kippendij
600 gram in reepjes gesneden
7 uur in een ziplockzak met marinade in de koelkast gedaan.
Bamboe prikkers 1 uur in water laten weken.
Pindasaus
1 ui zeer fijn gesnipperd, 2 eetlepels zonnebloemolie, 6 eetlepels pindakaas (100%), 1 theelepel sambal oelek, 1 teentje knoflook (geperst), 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel bruine suiker/honing, 1 eetlepel citroen- of limoensap, 1 theelepel korianderpoeder, halve theelepel laos (galangawortel), kokend water
Alles ingrediënten voor de saus in de vijzel nog kleiner gemaakt daarna vermengd met de pindakaas.

Reepjes kip aan de stokjes rijgen.
Weber met houtskook opgestookt tot ongeveer 200 graden en afgrillen. Daarna indirect tot 74 graden kern.
In de tussentijd de pindasaus maken met kleine scheutjes kokend water. Blijf roeren met een garde!
De plaatjes:




Stokjes opgediend met saus, kroepoek en gebakken uitjes.

Top maaltje.
Laatst bewerkt: