- Berichten
- 10.085
Een heerlijk Aziatisch bijgerecht
Ingrediënten:
4 eieren
1 grote ui (of 3 kleine, of 3 sjalotten)
4 tenen knoflook
1 rode peper
1 stengel citroengras
1 laurierblad
160ml water
1 theelepel laos
1 theelepel tomatenpuree
1 theelepel trassi
1 theelepel bruine suiker
zonnebloemolie
optie:
2 theelepels sambal
kokosmelk ipv water
een snufje zout en peper
Bereiding:
Kook de eieren totdat ze hard zijn (ca 10 minuten)
doe alle ingrediënten behalve het citroengras, water, suiker en laurier in de blender en maak er een boemboe van.
Bak deze boemboe vervolgens een paar minuutjes in een pannetje met deksel.
Voeg nu het citroengras, water, suiker en laurier toe en laat even een minuutje pruttelen.
Leg de eieren erbij en laat het nog 10 minuutjes sudderen.
Proef de saus en pas deze aan naar wens, door bijvoorbeeld een extra theelepel sambal toe te voegen.
PS
1 of 2 dagen van tevoren maken is geen probleem. Smaken trekken dan lekker in en het scheelt werk op de dag zelf.
Enkele ingrediënten
Ikzelf heb deze keer geen sambal toegevoegd want het pepertje is al pittig genoeg voor sommige eters
De eitjes koken
De boemboe geblenderd
En nu even bakken
Na het water, citroengras, laurier en suiker de eitjes erbij
En 10 minuutjes later
Dank voor het lezen en eet smakelijk
Rick