- Berichten
- 448
Eindelijk rustiger weer!
Vanmiddag m’n nieuwe gietijzeren roosters neergelegd en ook m’n verse dutch oven tevoorschijn gehaald.
En omdat ik het vorige gerecht van Gino d acampo zo lekker vond nogmaals voor een gerecht gegaan.
Klassiek noord Italiaans gerecht wat met reuzel en buikspek van origine werd gemaakt maar deze is met varkens saucijzen en pancetta.
Eerst ui en wortel fijn snijden en stevig aanfruiten
Hierna de pancetta en saucijzen en runder bouillonvocht er bij en een glas rode wijn(dit werd een scheutje meer)
Dit wat laten sudderen en toen mochten de overige ingrediënten er bij,canalinnie bonen,zwarte olijven,laurierblaadjes,tomaten puree.
Zelf er voor gekozen voor wat rode paprika en knoflook olie,puur om wat extra smaak toe te voegen en ook wat geraspte kaas
Het hoefde maar 30 min te sudderen en omdat t wat nat was de laatste 10 min zonder deksels om wat te laten verdampen
En toen was t klaar ,eigenlijk nog breekbroid er bij maar ik heb de eigenschap nog wel s wat te vergeten in de supermarkt
Echt een smaakexplosie en weer dezelfde vraag…….waarom ben ik nooit eerder begonnen met buiten koken op een bbq!
Eetse allemaal

Vanmiddag m’n nieuwe gietijzeren roosters neergelegd en ook m’n verse dutch oven tevoorschijn gehaald.
En omdat ik het vorige gerecht van Gino d acampo zo lekker vond nogmaals voor een gerecht gegaan.
Klassiek noord Italiaans gerecht wat met reuzel en buikspek van origine werd gemaakt maar deze is met varkens saucijzen en pancetta.
Eerst ui en wortel fijn snijden en stevig aanfruiten
Hierna de pancetta en saucijzen en runder bouillonvocht er bij en een glas rode wijn(dit werd een scheutje meer)
Dit wat laten sudderen en toen mochten de overige ingrediënten er bij,canalinnie bonen,zwarte olijven,laurierblaadjes,tomaten puree.
Zelf er voor gekozen voor wat rode paprika en knoflook olie,puur om wat extra smaak toe te voegen en ook wat geraspte kaas
Het hoefde maar 30 min te sudderen en omdat t wat nat was de laatste 10 min zonder deksels om wat te laten verdampen
En toen was t klaar ,eigenlijk nog breekbroid er bij maar ik heb de eigenschap nog wel s wat te vergeten in de supermarkt
Echt een smaakexplosie en weer dezelfde vraag…….waarom ben ik nooit eerder begonnen met buiten koken op een bbq!
Eetse allemaal

