- Berichten
- 215
Ik lees bijna bij alle dingen dat je het vlees na bereiding even moet laten rusten. "zodat het vocht zich weer kan verdelen".
Weet iemand hoe dit dan in zijn werk/proces gaat? Waarom gebeurd het?
De vraag kwam in mij op omdat ik net mijn eerste pp heb gemaakt. Ik ben de beroerdste niet dus volg het allemaal netjes. Inpakken in folie en laten rusten.
Maar stel in geval van pp. Deze heeft in de folie zijn 88 graden bereikt. Uurtje rusten in folie is het advies.
Stel dat ik de bbq terug (kan) regelen naar 88 graden. Leg de pp bij deze temperatuur terug op het rooster. De bark kan dan even lekker drogen.
Verdeeld het vocht zich dan ook? Of is het zo dat het in folie moet zodat het "gelekte" vocht in de folie weer het vlees ingaat? Hoe moet ik dit zien?
Weet iemand hoe dit dan in zijn werk/proces gaat? Waarom gebeurd het?
De vraag kwam in mij op omdat ik net mijn eerste pp heb gemaakt. Ik ben de beroerdste niet dus volg het allemaal netjes. Inpakken in folie en laten rusten.
Maar stel in geval van pp. Deze heeft in de folie zijn 88 graden bereikt. Uurtje rusten in folie is het advies.
Stel dat ik de bbq terug (kan) regelen naar 88 graden. Leg de pp bij deze temperatuur terug op het rooster. De bark kan dan even lekker drogen.
Verdeeld het vocht zich dan ook? Of is het zo dat het in folie moet zodat het "gelekte" vocht in de folie weer het vlees ingaat? Hoe moet ik dit zien?