MeneerVermeer
Tondelzoeker
- Berichten
- 4
Na lange tijd weer is een post! Vandaag Beef back ribs gemaakt om te proberen. Stukje van 2kg besteld bij de online slager.
Laten ontdooien om hem vervolgens in te rubben met een mooi mengsel en een nachtje te laten intrekken in de koelkast.
Volgende dag is die om 11:45 op de bbq gegaan met wat eikenwhisky rookhout snippers welke ik eerst heb laten weken in water. Temperatuur staat tussen de 110 en 120. Na 2,5 uur heb ik hem ingepakt met aluminium folie.
Bij een temperatuur van 90 graden in de kern het rib eraf gehaald (rond 18:00 uur) en even laten rusten....
Nu smullen maar!
Laten ontdooien om hem vervolgens in te rubben met een mooi mengsel en een nachtje te laten intrekken in de koelkast.
Volgende dag is die om 11:45 op de bbq gegaan met wat eikenwhisky rookhout snippers welke ik eerst heb laten weken in water. Temperatuur staat tussen de 110 en 120. Na 2,5 uur heb ik hem ingepakt met aluminium folie.
Bij een temperatuur van 90 graden in de kern het rib eraf gehaald (rond 18:00 uur) en even laten rusten....
Nu smullen maar!
Laatst bewerkt: