Gisteren, zondag, een runderschenkel bereid. Goh dit duurde langer dan gepland.
Eerst een koffie rub gemaakt volgens BBQ Junkie zijn recept.
Vervolgens de schenkel bewerkt met een mes, en in de rub gezet. Wat touw eromheen en klaar.. Zie de foto’s hieronder.
Nachtje in de koelkast laten rusten, en op zondag om 08:30 uur de BBQ aangestoken naar zo een 120 graden.
Om 09:15 uur wat rookhout eik en whiskey tussen de kolen, en de schenkel op het rooster. Het paste precies recht op met het bot in de schoorsteen. Als ik het verlaagde rooster zou gebruiken past het geheel makkelijker, maar dan geen lek bak..
Om 12:30 het geheel ingepakt met wat boter. Terug de BBQ op. Uiteindelijk om 18:45 uur de 93 graden kern bereikt, en het was boterzacht.
Een uurtje in de koelbox met een handdoek laten rusten. Vervolgens geserveerd op tafel, met wat salsa om wraps mee te vullen. Toen ik het touw los knipte, viel het vlees volledig los van het bot.. zie foto!
De smaak is heerlijk, je moet er wel van houden denk ik.. maar een ieder vond het voor herhaling vatbaar!
Side note: alle recepten die ik had gevonden gaven aanzienlijk kortere bereidingstijd aan. Gelukkig was ik op tijd begonnen.
Eerst een koffie rub gemaakt volgens BBQ Junkie zijn recept.
Vervolgens de schenkel bewerkt met een mes, en in de rub gezet. Wat touw eromheen en klaar.. Zie de foto’s hieronder.
Nachtje in de koelkast laten rusten, en op zondag om 08:30 uur de BBQ aangestoken naar zo een 120 graden.
Om 09:15 uur wat rookhout eik en whiskey tussen de kolen, en de schenkel op het rooster. Het paste precies recht op met het bot in de schoorsteen. Als ik het verlaagde rooster zou gebruiken past het geheel makkelijker, maar dan geen lek bak..
Om 12:30 het geheel ingepakt met wat boter. Terug de BBQ op. Uiteindelijk om 18:45 uur de 93 graden kern bereikt, en het was boterzacht.
Een uurtje in de koelbox met een handdoek laten rusten. Vervolgens geserveerd op tafel, met wat salsa om wraps mee te vullen. Toen ik het touw los knipte, viel het vlees volledig los van het bot.. zie foto!
De smaak is heerlijk, je moet er wel van houden denk ik.. maar een ieder vond het voor herhaling vatbaar!
Side note: alle recepten die ik had gevonden gaven aanzienlijk kortere bereidingstijd aan. Gelukkig was ik op tijd begonnen.