Beef en Steak

Runderhart met kaneel en rozemarijn

hmmm, ik denk ik dat ik morgen maar gewoon entrecote met chocoladesaus serveer. het moet wel leuk blijven h?.
 
Hulde voor je durf, ik zou bij het eerste aanblik toch afhaken.
En zo kinderachtig ben ik helemaal niet.

jammer dat het weinig ohhh en aahhh opleverde
 
Heb nog even zitten googlen en zie dat hart nooit gebakken word maar meestal in stoofgerechten word verwerkt is misschien iets voor mensen met een dutch oven. ;D
 
Gaaf experiment! Ik hou wel van dit soort dingen :D
 
Mooi gedaan hoe kom je er bij om zoiets te maken?
 
stoer hoor, leuke reportage, ik zal het zelf niet zo snel maken
 
Leuke reportage, knap om het op deze manier te bereiden. Ik ken het zelf idd alleen verwerkt in hachee en dan is het prima te eten.
 
BBQ68 zei:
RedFox zei:
BBQ68 zei:
Dapper om deze klaar te maken. Niet direct mijn keuze, maar .... het is natuurlijk wel zo dat je alles een keer moet proberen.
Het kan nog erger... ;)
Je maakt me nieuwsgierig

Afgelopen januari heb ik tijdens het treffen van het "andere forum" zogenaamde Rocky Mountain Oysters gemaakt. Voor mijn gevoel was dat ook een stuk erger dan hart, maar die waren in elk geval zeer geslaagd...
 
Het blijft apart,maar toch ziet het er goed uit.
 
Wij aten vroeger regelmatig kippensoep met hartjes, maagjes, niertjes en levertjes. Heerlijk! Koeienhart heb ik echter nog nooit op maar ik zou het zo proberen.
 
Wauw! Wat leuk om dit soort ongebruikelijke stukken Q-vlees uit te proberen. Ga ik zeker ook doen. Kan hooguit tegenvallen, maar dan wel weer een ervaring rijker. Mooie deal!
 
grappig dat zo weinig mensen dit zouden proberen. ondanks dat de smaak nu niet zo goed was door de kruiden, ga ik het misschien over een tijdje nog eens herhalen met een ander recept.

stoven is natuurlijk ook een optie, maar ergens vind ik dat ook wel zonde van een mooi stukje zuivere spier!

kan iemand me zeggen hoe de textuur wordt als je er een stoofschotel mee maakt? hebben we het dan over zacht uiteenvallend draadjesvlees of blijft het in vorm?
 
durf ik eigenlijk niet te zeggen, maar aan het textuur te zien van het vlees lijkt mij dat het in vorm blijft.
Het is vrij stevig, maar probeer het gewoon.
 
Gaaf Marieken, hier houd ik ook wel van  8)
Je bent een echte Daredevil, en erg mooi uitgevoerd hoor  :)
Toppertje

Mac
 
ik heb er vandaag mee in mijn handen gestaan bij de Hanos, maar toch maar laten liggen ;)
 
Stoer om hier aan te beginnen, ik heb in het verleden ook al eens runderhart bereid. Volgens een recept van Escoffier, was erg lekker.
Er zijn toch wel recepten te vinden, ik doe even wat suggesties:
dit is wat foodlog er over schreef http://www.foodlog.nl/artikel/culinair_ontdekt_hart/

http://www.receptenzoeker.nl/zoek/resultaat.asp?start=0&search=runderhart
http://allrecipes.nl/recept/5885/gestoofd-runderhart.aspx
http://www.indo-recepten.nl/indonesisch-recept/715-kalio-hati.html
http://www.kokkieblanda.nl/indonesian/daging-rundvlees/1903-rendang-hati-gekruid-runderhart
 
Marieken zei:
hmmm, ik denk ik dat ik morgen maar gewoon entrecote met chocoladesaus serveer. het moet wel leuk blijven h?.

Ben nieuwsgierig......lijkt me een mooie combinatie
 
Een gedurfd experiment en een mooie reportage...
 
Terug
Bovenaan Onderaan