Beef en Steak

Runderbraadworst

 
 
 
 

Nosmo

Gerijpt
Berichten
3.746
Fijne braadworst, voor de verandering gemaakt van koei

Koeienworst-2.jpg



Ingredienten:

Per kilo rundvleessnippers (30% vet)
15 grzout
? tspfijn gemalen zwarte peper
? tspgedroogde salie
? tspfoelie poeder
? tspgedroogde rozemarijn
? tspgemalen mosterdzaad
100 mlijswater
50 grpaneermeel
2,5 mnatuurdarm (varken, kant en klaar, schoongemaakt en gezouten)


Werkwijze:

Laat de darm minstens een 2 uur weken in lauw water en spoel ze daarna af met schoon water. Laat wat water door de darm lopen om het zout binnen in weg te spoelen en om te controleren of er geen gaatjes in zitten.
Draai het vlees met een vleesmolen tot gehakt, gebruik hierbij een 3mm plaat. Zorg dat het vlees goed koud is en blijft tijdens het hele proces.
Meng het zout, de kruiden, het paneermeel en het ijswater door het gehakt en meng dit goed door elkaar, hoe beter het gehaktmengsel gekneed wordt hoe beter de structuur van de worst zal zijn.

Vul de darm met het worstmengsel (niet te stijf) en vorm er mooie gelijkmatige worstjes van.
Koeienworst-1.jpg


Laat de worsten voor gebruik een paar uur rusten in de koelkast, dat is beter voor de smaak en de structuur. De worst is vrij neutraal van smaak en zeer geschikt voor kinderen, mocht je nou een wat pittigere worst willen dan kun je naar hartenlust experimenteren met bijvoorbeeld chilipepers of wasabi poeder.

Niet te nucleair grillen want de worstjes worden dan te droog, low en slow tot zo'n 70?C kerntemperatuur is beter. ;)

 
Dat ziet er goed uit, ik heb alleen geen vleesmolen, zetten we ook maar op de lijst.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker!
 
Terug
Bovenaan Onderaan