BasBQ
Beef en Steak

Rund: Surf & Turf Kalbi Kui

 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.071
DSC_1535.JPG

een recept van Steven Raichlen, met een eigen twist

Voor 2 personen:

Voor het rund:
400 gram Biefstuk

Marinade:
4 teentjes knoflook fijngehakt
1/4 cup bruine basterdsuiker (60 ml.)
1/2 cup lichte sojasaus (kikkoman) (120 ml.)
1/4 cup sesam olie (60 ml.)
1 tl. gemalen zwarte peper uit de molen

Alle ingrediënten met elkaar vermengen en ongeveer 2 uur laten marineren.

Salade:
3 el. rijstazijn (Konig of Narcisus, vinden wij de lekkerste)
1 el. bruine basterdsuiker
1/2 tl. grof zout (Fleur de Sel)
1 komkommer in kleine reepjes
1/4 ragfijn gesnipperde ui

Meng alle ingrediënten en laat 1 a 2 uur marineren

De dipsaus:

1 theelepel knoflookpoeder
2 el. bruine basterdsuiker
1/4 cup soja saus (60 ml.)
1/2 tl. gemalen zwarte peper uit de molen


Voor de Garnalen:
6 Grote tijgergarnalen (8/12)
5 el. Sweet chili sauce for chicken van het merk Pantai
2 tenen grof gehakte knoflook,
1 el. Sesamolie
2 el. Sake (2el)
sap van een halve limoen
Fleur de Sel
Verse gemalen peper

Bereiding:
Grill de biefstuk direct en laat even rusten in alu folie.
De gepelde en van darmkanaal ontdane garnalen bestrooien met peper en Fleur de Sel, even laten inwerken en laten zwemmen in de marinade voor ongeveer 1 uur, kort op de Q loeiheet grillen (1 a 2 min beide zijdes)

snijd de biefstuk in mooie dunne plakjes en leg op een serveerschaal, halveer de garnalen in de lengte en leg op op een serveerschaal

Serveren:

1 krop ijsberg of gewone sla, mooie grote bladeren (bladeren losnemen)
Chili saus (Chicken sauce Pantai) in een schaaltje

Leg een blad sla op het bord en smeer deze licht in met chilisaus en doe er wat van de komkommersalade op.
Leg er vervolgens wat reepjes biefstuk op en 1 a 2 stukjes gehalveerde garnaal.
rol, vouw dit op als een pakketje en dip het in de saus.

Eet smakelijk.
DSC_1510.JPG


DSC_1511.JPG


DSC_1512.JPG


DSC_1516.JPG


DSC_1520.JPG


DSC_1523.JPG


DSC_1526.JPG


DSC_1530.JPG


DSC_1531.JPG


DSC_1536.JPG
 
Laatst bewerkt:
Ow lekker E, heb nog een stuk Hooglander Rosbief liggen denk dat ik die hier voor ga gebruiken! Thanks!
 
Lekker op de Koreaanse tour Ewald!!!
Ik ben fan!!! =P~ =D> 8-}
 
Ow zal die tonijn/kalf van mij ook even plaatsen bedenk ik me nu :)
 
bedankt voor het delen
 
Terug
Bovenaan Onderaan