BasBQ
Beef en Steak

Rub van de action??

Peterz

Tondelzoeker
 
Berichten
20
Oké even advocaat van de duivel spelen.
Ik ben redelijk nieuw in BBQ land. Heb voor mijn eerste 2 spare rib sessies zelf een rub gemaakt, maar nu zag ik bij de action 2 rubs staan die ik niet kon laten staan. Ik bedoel 1,20 per stuk! Heeft iemand ervaring met deze rubs? Ik ga ze trouwens morgen uit proberen tenzij iemand hier echt zegt dat ze heel slecht zijn 😂

IMG_20210812_123947.jpg
 

drJackle

Vuurmaker
Berichten
73
Hi,

Ik vind ze wel lekker maar pas op; ze zijn pittig. Er zitten veel chilliflakes in zeg maar..

Wellicht half-half doen met ‘eigen run’ er doorheen..

Veel bbq en eet plezier alvast!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Peterz

Tondelzoeker
 
Berichten
20
Hi,

Ik vind ze wel lekker maar pas op; ze zijn pittig. Er zitten veel chilliflakes in zeg maar..

Wellicht half-half doen met ‘eigen run’ er doorheen..

Veel bbq en eet plezier alvast!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Chiliflakes in beide? ik ruik bij de steakhouse wel duidelijker de gerookte paprika, pittig, geen probleem ha ha..
 

drJackle

Vuurmaker
Berichten
73
Het is alweer een tijdje geleden dat ik ze echt gebruikt heb. Maar wat me bijstaat is dat ze qua smaak niet heel veel verschillen

Even proeven anders?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Free_ltd

Gerijpt
 
 
 
Berichten
2.648
Zag deze vraag ook min of meer op facebook verschijnen vandaag :ROFLMAO:

Ik heb er daar al een jaar van staan. Mijn vrouw had ze eens meegebracht om te zien of het wat was. En ik gebruik deze wel al eens en kan er niets negatiefs over zeggen.
 

Laurens

Stoker
 
 
 
Berichten
480
Ik gebruik ze regelmatig tijdens het ‘Hollands’ barbecuen. Lekker om een kippetje of aubergine wat meer smaak mee te geven. Maar heb het nog niet aangedurfd om ze op een duur stuk vlees te strooien.
 

solexfrank

Stoker
 
Berichten
368
Ik gebruik ze regelmatig tijdens het ‘Hollands’ barbecuen. Lekker om een kippetje of aubergine wat meer smaak mee te geven. Maar heb het nog niet aangedurfd om ze op een duur stuk vlees te strooien.
Op een goed stuk vlees doe ik meestal niet meer dan grof zeezout en peper op😉
 

Peterz

Tondelzoeker
 
Berichten
20
Ik gebruik ze regelmatig tijdens het ‘Hollands’ barbecuen. Lekker om een kippetje of aubergine wat meer smaak mee te geven. Maar heb het nog niet aangedurfd om ze op een duur stuk vlees te strooien.
Duur vlees heb ik op het moment niet, alhoewel de ribs van de Makro niet slecht zijn! (30 euro voor 5 kilo)
 

RolfM

Vuurmaker
 
 
Berichten
86
Ik heb er laatst ook mee in mijn handen gestaan en naar de ingrediënten gekeken. Toen ik zag dat er meer dan 50% zout in zat heb ik ze weer terug gezet. Neemt niet weg dat het evengoed smaakvolle rubs kunnen zijn natuurlijk!
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
Berichten
2.620
Die kant en klaar rubs zit voor mij veel te veel zout in.
Ik maak ze zelf. Kruiden zijn overal los te koop.
 

Peterz

Tondelzoeker
 
Berichten
20
Update vandaag de ribs gemaakt, wat een fiasco!! Ik krijg de bbq niet boven de 80 graden, geen flauw idee waar het aan ligt..
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
Berichten
2.620
Update vandaag de ribs gemaakt, wat een fiasco!! Ik krijg de bbq niet boven de 80 graden, geen flauw idee waar het aan ligt..
In ieder geval niet aan de rubs.
Toevallig ergens een luchtschuif dicht staan. ?

Kolen controleren (droog), opnieuw de setting opbouwen en opwarmen.
 

Peterz

Tondelzoeker
 
Berichten
20
Kwam er achter dat mijn aslade (die over de hele breedte loopt van mijn bbq vol water stond... Denk dat dat het is. Even leeggemaakt, wat nieuwe kolen I. De starter, hopelijk komt het nog goed.
IMG_20210813_122306.jpg
 

jack

Tondelzoeker
Berichten
24
Ja ze zijn niet echt verkeerd maar inderdaad wel heel zout, ik gebruik ze heel matig en strooi ze af en toe ook wel over de kolen geeft wat smaak maar ruik wel lekker.
 

Watergeus

Kooltjesharker
 
 
Berichten
244
Ik ken deze rub nog niet .
Wij houden wij van veel kruiden en wat minder zout vandaar dat we de meeste rubs zelf maken.
Als ik een rub heb die geschikt is voor het grillen van vlees dan wordt deze over het algemeen ook gebruikt voor het low and slow bereiden.
Hierbij natuurlijk wel rekening houdend met de hoeveelheid suiker ( voor high and fast helpt teveel suiker niet echt mee)
Voor mij is een rub dus gewoon goed of niet goed en wordt de hoeveelheid suiker aangepast aan de bereiding.
Dus eigenlijk omgekeerd geredeneerd., niet goed genoeg voor low and slow = niet goed genoeg voor high and fast..
 

Peterz

Tondelzoeker
 
Berichten
20
Hahah jep. Een grote koude massa en dan een paar kooltjes gaat nie werken nie 😉
Heb die rubs meermaals geprobeerd. Prima om een snel stukkie in de koekenpan op te smaken maar voor de grote hompen low&slow vlees; lekker laten staan. Das gewoon zonde van t vlees. Het is een spotgoedkope mix. Geen mooie bark, veel bittere smaken na lange garing en weinig goeie smaak.
Yup en achteraf ook verkeerde kolen gebruikt. Ik zag bij de jumbo 'premium kwaliteit' briketten. Nou mooi niet! Snel even bij de Aldi briketten gehaald (was het dichtste bij) en binnen no time netjes tussen 110 en 120 graden. Vlees was uiteindelijk niet mals genoeg, waarschijnlijk omdat de 321 de soep in liep vanwege de te lange lage temperatuur. Rubs, ik vind ze TE aanwezig, voor mij niet meer, mijn vrouw vond ze heerlijk! Ik had een heel verslag klaar maar die ga ik toch maar niet posten. Volgende project, bcc.
 
Bovenaan Onderaan