BasBQ
Beef en Steak

Rosbief van Rundermuis

 

Dre Evers

Tondelzoeker
Berichten
5
Rosbief van Rundermuis



Vandaag rosbief van Rundermuis gemaakt.

Hiervoor een stuk rundermuis van ongeveer 1 Kg. gebruikt, en ruim een uur van tevoren uit de koelkast gehaald om op temperatuur te laten komen.

Een droge rub gemaakt van:

1 EL. Zout

1 El. Versgemalen zwarte peper

1 El Knoflookpoeder

1 EL. Uienpoeder

1 El. Mosterdpoeder

1 El. Gedroogde tijm

1 El. Gedroogde rozemarijn

De muis eerst ingesmeerd met een dun laagje gewone mosterd, en daarna de rub er aan alle kanten op.

Dit een half uurtje laten intrekken

1654449874888.png




Intussen de Barbecue ingericht voor indirecte hitte, met chunks rookhout ( 2 x winebarrel, 1 x Cherry en 1 x esdoorn ).

De Temperatuur op laten lopen tot zo’n 125 Graden Celcius, en toen gesmoord om deze temperatuur aan te houden.

1654449899643.png



Het vlees op het rooster gelegd met de voeler van de thermometer in het midden van het vlees.

Deze ingesteld op 63 graden kern temperatuur, zodat dan een alarm gaat.

1654449925939.png


1654449944003.png


Na iets meer dan 1,5 uur was de temperatuur bereikt.

Het vlees van het grilrooster gehaald, de deflectorplaat verwijderd, rooster er weer op, en de luchttoevoer onder helemaal open gezet, en met het deksel open het vlees aan alle kanten ongeveer 2 minuten per kant gegrild.

1654449968928.png


Hierna het vlees ingepakt in alluminiumfolie om het een half uur tot 3 kwartier te laten rusten.

Intussen chiabatta broodjes gebakken.

1654450017420.png


Het moment van de waarheid en het vlees aangesneden.

En jawel, mooi rosé van binnen !!😅

1654450068323.png


De broodjes opgemaakt met zoetzure groenten.

Hierop enkele plakjes vlees met een beetje saus erop van “Sriracha Mayo” van het merk Go-Tan.

En daarnaast nog een kant en klare aardappelsalade.

1654450091024.png




Al met al heeft het heerlijk gesmaakt 🥲👍, alleen de hoeveelheid peper mag de volgende keer wel met ongeveer de helft minder, want het was wel behoorlijk pittig 🥵.

Het vlees dat overgebleven was heb ik in aluminiumfolie in de koelkast gelegd, en ga hiervan dan mooie dunne plakjes snijden als broodbeleg.

Deze ga ik zeker nog eens maken, was erg lekker !!!
 
Mooi gedaan, hoe was de rooksmaak?
4 chunks lijkt me heel veel.
 
Ziet er smakelijk uit!
Maar 63 graden kern is wel erg hoog. Valt me mee dat hij nog rosé was.
Waarom heb je voor deze kerntemperatuur gekozen?
 
Waren kleine stukjes en ik vond de rooksmaak lekker en niet overheersend.
Bleek dat de stukjes ook niet helemaal opgebrand waren.

Ah ok.

Perfect dan!
 
Ziet er smakelijk uit!
Maar 63 graden kern is wel erg hoog. Valt me mee dat hij nog rosé was.
Waarom heb je voor deze kerntemperatuur gekozen?
Had een YouTube filmpje gezien waar ze naar 58 gingen, maar vond ik iets te rare, vandaar naar 63, zodat het medium/well is.
Hou iets meer van het door gegaarde dan het hele rauwe.
 
Ben het met Jan eens ik vindt zelfs 58 te hoog zeker met een achtermuis denk als je hem morgen snijd dat hij erg droog zal zijn hoop het niet
Van iedere keer dat je met de q bezig bent leer je weer iets
 
Ja dat staat bij mij voor morgen op het menu. Ik had vandaag op mijn brisket ook de rub van bbq helden en gelukkig houd ik van peper.
IK kan mij goed voorstellen dat sommige het wel veel peper vinden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan