- Berichten
- 3.379

Wat hier bij ons stokbrood is bij de barbecue, is in Zuid Afrika Roosterbrood.
het is geen Braai, als er geen roosterbrood bij geserveerd wordt, dus op Nasionale Braay Day, maak ik voor bij mijn hoenderpotjie wat zelf gebakken roosterbrood.
En het leuke er van is, je maakt het gewoon op je rooster boven het hete vuur. (hoe stoer brood is dat B-) )
Eerst de droge ingredi?nten mengen (bloem, zout, suiker en gist), en vervolgens wat olie, en water er bij, en dan de machine het werk laten doen, tenminste, als je zo lui bent als ik, want het kan natuurlijk ook met de hand.


Dan haal je het uit de kom, en kneed je het nog een paar minuutjes, tot je een mooi deeg hebt.
Dan leg je het in een kom, waarin je het kan laten rijzen, tot het ongeveer verdubbeld is.
Na het rijzen haal je het uit de kom, en kneed je het nog een paar keer, om het vervolgens in de gewenste stukken te verdelen.
Deeg een beetje platdrukken, en op de barbecue ermee.



Stoer brood om te maken waar je gasten bij zijn op de barbecue.
En mocht je wat over hebben, ook lekker als ontbijtje


Meer details, neem een kijkje op mijn blog
http://www.macsbbqpit.com/roosterbrood/
Mac