- Berichten
- 298
gisteren de voorbereiding van de rookworst.
650 gram varkens mager met vlees
350 gram kinnebak spek
25 gram rookworst kruiden.
14 gram nitriet zout.
100 ml koud water.
eerst grof door de molen gedraaid. toen met de kruiden en zout en water door de dunne schijf.
Worsten gevuld.
Nacht laten drogen in de koelkast en vandaag 3 uur koud gerookt met eikenhout en 25 min geweld in 80 graden water. Als eerste keer was het goed gelukt. En als test 3 stukken kaas meeroken. gevacumeerd en 1 week laten rusten in de koeling.
650 gram varkens mager met vlees
350 gram kinnebak spek
25 gram rookworst kruiden.
14 gram nitriet zout.
100 ml koud water.
eerst grof door de molen gedraaid. toen met de kruiden en zout en water door de dunne schijf.
Worsten gevuld.
Nacht laten drogen in de koelkast en vandaag 3 uur koud gerookt met eikenhout en 25 min geweld in 80 graden water. Als eerste keer was het goed gelukt. En als test 3 stukken kaas meeroken. gevacumeerd en 1 week laten rusten in de koeling.