BasBQ
Beef en Steak

Rookspek de snelle methode.

 
 
 
 

Bert

Gerijpt
Berichten
2.598
Hoor je je vrouw zeggen dat het weer eens tijd is voor stamppot.
Bedenk je je opeens dat het rookspek op is. Ja, wat dan zaterdags kookt zij altijd en voor die tijd krijg je het niet meer klaar.
Gelukkig is er ook een snellere methode die in de industrie wordt gebruikt.
Ik heb een stuk buik van een kilo genomen.
Een grote koffiemok gevuld met lauwwarm water.
Hierin opgelost 30 gram colorozozout en 5 gram suiker. Ik maak mij rookspek altijd wat minder zoet als de bacon.
Daarna de buik flink injecteren met de vloeistof.
De buitenkant ligt bestrooien met nog wat colorozozout.
Dit 1 nacht in de koelkast laten doortrekken.
Er zal dan weer een gedeelte van het vocht uitlopen maar dat geeft niets.
De volgende dag het stuk uit de koelkast halen en de buitenkant afspoelen. Daarna in een theedoek wikkelen en droog deppen.
Vervolgens roken volgens de gebruikelijke methode.
En dan heb je rookspek :)
DSC03226.jpg

Zijn er nog nadelen of verschillen met de traditionele methode?
Ja, het spek is wat minder stevig en zal met het bakken wat vocht verliezen.

 
Snelle methode of niet, het ziet er toch wel weer erg smakelijk uit.

Foto gemaakt met je nieuwe "snelle" lens?
 
Nosmo zei:
Snelle methode of niet, het ziet er toch wel weer erg smakelijk uit.

Foto gemaakt met je nieuwe "snelle" lens?
Ja
 
Het klinkt allemaal zo makkelijk Bert, dat doe je goed!
 
Herkenbaar probleem met een elegante oplossing!
Geinig hoe je gedachten veranderen in dit opzicht, want voorheen rende ik dan gewoon naar de slager voor en stukje rookspek :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan