J
Jasper
Gast
Dag allen,
Ik ben nog niet zo lang geleden met BBQen maar doe al wel veel ervaring op.
Echter ben ik nog niet tevreden over de resultaten bij het low & slowen icm rookhout.
Een week geleden heb ik 2kg PP gemaakt op de WSM47. Daarbij heb ik twee kleine brokjes appel rookhout (Weber) gebruikt.
Wat ik gelezen heb is dat appel een milde rooksmaak heeft. Echter was mijn PP naar mijn idee een asbak geworden.
De rooksmaak was zeer overheersend en een nare nasmaak. Ik kan rustig zeggen dat het mislukt is.
Nu heb ik gisteren weer eens ribbetjes gemaakt en bewust eens geen rookhout gebruikt. Dit waren de beste ribbetjes die ik heb gemaakt.
Ik vind dat zonder rookhout ook al een duidelijke bbq smaak is ontwikkeld. En als je de foto ziet is er toch wel een soort van smoke ring te zien.
Ik dacht dat je alleen een smoke ring kon krijgen icm rookhout. De ribbetjes heb ik gemaakt met het volgende:
OTP57
Bonfire kokosbriketten
Schema 120/70/45 (min) waarbij 70 ingepakt met folie
Nu ben ik benieuwd naar meer meningen in het algemeen over rookhout.
Zijn er mensen die soms ook geen rookhout gebruiken of bijvoorbeeld heel weinig?
Heeft het soort vlees ook nog effect hoe de rooksmaak zich ontwikkeld/intensiteit?
Hebben verschillende merken kokosbriketten ook een andere "BBQ" smaak?
http://Dag allen,
Ik ben nog niet zo lang geleden met BBQen maar doe al wel veel ervaring op.
Echter ben ik nog niet tevreden over de resultaten bij het low & slowen icm rookhout.
Een week geleden heb ik 2kg PP gemaakt op de WSM47. Daarbij heb ik twee kleine brokjes appel rookhout (Weber) gebruikt.
Wat ik gelezen heb is dat appel een milde rooksmaak heeft. Echter was mijn PP naar mijn idee een asbak geworden.
De rooksmaak was zeer overheersend en een nare nasmaak. Ik kan rustig zeggen dat het mislukt is.
Nu heb ik gisteren weer eens ribbetjes gemaakt en bewust eens geen rookhout gebruikt. Dit waren de beste ribbetjes die ik heb gemaakt.
Ik vind dat zonder rookhout ook al een duidelijke bbq smaak is ontwikkeld. En als je de foto ziet is er toch wel een soort van smoke ring te zien.
Ik dacht dat je alleen een smoke ring kon krijgen icm rookhout. De ribbetjes heb ik gemaakt met het volgende:
OTP57
Bonfire kokosbriketten
Schema 120/70/45 (min) waarbij 70 ingepakt met folie
Nu ben ik benieuwd naar meer meningen in het algemeen over rookhout.
Zijn er mensen die soms ook geen rookhout gebruiken of bijvoorbeeld heel weinig?
Heeft het soort vlees ook nog effect hoe de rooksmaak zich ontwikkeld/intensiteit?
Hebben verschillende merken kokosbriketten ook een andere "BBQ" smaak?
[img]http://i1378.photobucket.com/albums/ah119/JasperOleman/IMG_20170106_170457284_zps7b7lqodq.jpg
Jasper
Ik ben nog niet zo lang geleden met BBQen maar doe al wel veel ervaring op.
Echter ben ik nog niet tevreden over de resultaten bij het low & slowen icm rookhout.
Een week geleden heb ik 2kg PP gemaakt op de WSM47. Daarbij heb ik twee kleine brokjes appel rookhout (Weber) gebruikt.
Wat ik gelezen heb is dat appel een milde rooksmaak heeft. Echter was mijn PP naar mijn idee een asbak geworden.
De rooksmaak was zeer overheersend en een nare nasmaak. Ik kan rustig zeggen dat het mislukt is.
Nu heb ik gisteren weer eens ribbetjes gemaakt en bewust eens geen rookhout gebruikt. Dit waren de beste ribbetjes die ik heb gemaakt.
Ik vind dat zonder rookhout ook al een duidelijke bbq smaak is ontwikkeld. En als je de foto ziet is er toch wel een soort van smoke ring te zien.
Ik dacht dat je alleen een smoke ring kon krijgen icm rookhout. De ribbetjes heb ik gemaakt met het volgende:
OTP57
Bonfire kokosbriketten
Schema 120/70/45 (min) waarbij 70 ingepakt met folie
Nu ben ik benieuwd naar meer meningen in het algemeen over rookhout.
Zijn er mensen die soms ook geen rookhout gebruiken of bijvoorbeeld heel weinig?
Heeft het soort vlees ook nog effect hoe de rooksmaak zich ontwikkeld/intensiteit?
Hebben verschillende merken kokosbriketten ook een andere "BBQ" smaak?
http://Dag allen,
Ik ben nog niet zo lang geleden met BBQen maar doe al wel veel ervaring op.
Echter ben ik nog niet tevreden over de resultaten bij het low & slowen icm rookhout.
Een week geleden heb ik 2kg PP gemaakt op de WSM47. Daarbij heb ik twee kleine brokjes appel rookhout (Weber) gebruikt.
Wat ik gelezen heb is dat appel een milde rooksmaak heeft. Echter was mijn PP naar mijn idee een asbak geworden.
De rooksmaak was zeer overheersend en een nare nasmaak. Ik kan rustig zeggen dat het mislukt is.
Nu heb ik gisteren weer eens ribbetjes gemaakt en bewust eens geen rookhout gebruikt. Dit waren de beste ribbetjes die ik heb gemaakt.
Ik vind dat zonder rookhout ook al een duidelijke bbq smaak is ontwikkeld. En als je de foto ziet is er toch wel een soort van smoke ring te zien.
Ik dacht dat je alleen een smoke ring kon krijgen icm rookhout. De ribbetjes heb ik gemaakt met het volgende:
OTP57
Bonfire kokosbriketten
Schema 120/70/45 (min) waarbij 70 ingepakt met folie
Nu ben ik benieuwd naar meer meningen in het algemeen over rookhout.
Zijn er mensen die soms ook geen rookhout gebruiken of bijvoorbeeld heel weinig?
Heeft het soort vlees ook nog effect hoe de rooksmaak zich ontwikkeld/intensiteit?
Hebben verschillende merken kokosbriketten ook een andere "BBQ" smaak?
[img]http://i1378.photobucket.com/albums/ah119/JasperOleman/IMG_20170106_170457284_zps7b7lqodq.jpg
Jasper