BasBQ
Beef en Steak

Rookhout met of zonder schors

Ric

Kooltjesharker
Berichten
206
Merken jullie verschil in smaak tussen het gebruik van rookhout (chunk) met of zonder schors?
wat is jullie visie/mening?
 
Ik gebruik het door elkaar heen en merk geen verschil wanneer er meer stukken met of zonder schors in zitten.
 
  • Leuk
Waarderingen: Ric
ik trek er mij niets van aan en zwier het gewoon in het vuur.
 
Ik tot nu toe ook
 
Ik gebruik het ook met schors.
Enkel als ik zie dat er wormen gaatjes hebben geboord doe ik de schors eraf.
Dan zit er dikwijls een poeder tussen het hout en de schors. Dat is dus opgegeten geweest door die wormen 💩
 
Toevallig heb ik vanochtend deze bekeken:

Dit is wel eens waar met alleen schors, maar je krijgt wel een idee wat het doet. Ik zou zeggen, zolang je schors voor aanmaak gebruikt en hout met of zonder schors om het op temperatuur te houden lijkt mij vrij weinig uitmaken.
 
Niet elke schors doet hetzelfde dus daar zit ook nog verschil tussen. Bij eik doe ik het bijvoorbeeld door elkaar en heb gewoon mooie schone rook. Berk enkel met opstarten en/of nadat de boel is ingepakt.
 
Laatst bewerkt:
Ik proef het verschil niet dus het gaat er gewoon met schors op.
 
Terug
Bovenaan Onderaan