BasBQ
Beef en Steak

Rookhout met of zonder schors

Ric

Kooltjesharker
Berichten
191
Merken jullie verschil in smaak tussen het gebruik van rookhout (chunk) met of zonder schors?
wat is jullie visie/mening?
 

Dennis H

Stoker
 
 
 
Berichten
346
Ik gebruik het door elkaar heen en merk geen verschil wanneer er meer stukken met of zonder schors in zitten.
 
  • Leuk
Waarderingen: Ric

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.327
ik trek er mij niets van aan en zwier het gewoon in het vuur.
 

Ric

Kooltjesharker
Berichten
191
Ik tot nu toe ook
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
713
Ik gebruik het ook met schors.
Enkel als ik zie dat er wormen gaatjes hebben geboord doe ik de schors eraf.
Dan zit er dikwijls een poeder tussen het hout en de schors. Dat is dus opgegeten geweest door die wormen 💩
 

meinonA

Kooltjesharker
Berichten
240
Toevallig heb ik vanochtend deze bekeken:

Dit is wel eens waar met alleen schors, maar je krijgt wel een idee wat het doet. Ik zou zeggen, zolang je schors voor aanmaak gebruikt en hout met of zonder schors om het op temperatuur te houden lijkt mij vrij weinig uitmaken.
 

Bidle

Gemarineerd
 
 
 
 
 
 
Berichten
1.993
Niet elke schors doet hetzelfde dus daar zit ook nog verschil tussen. Bij eik doe ik het bijvoorbeeld door elkaar en heb gewoon mooie schone rook. Berk enkel met opstarten en/of nadat de boel is ingepakt.
 
Laatst bewerkt:

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Ik proef het verschil niet dus het gaat er gewoon met schors op.
 
Bovenaan Onderaan